VELIKI KONCERT AMIRE MEDUNJANIN NA MALOM BRIJUNU

Koncert „kraljice sevdaha“ Amire Medunjanin održat će se u subotu, 24. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses.
Amiru će na koncertu pratiti Ante Gelo na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, Monika Šolman i Dora Maganić na violinama, Sara Parađiković na violi te Lana Lucija Horvatić na violončelu. 

Amira Medunjanin poznata je bosanskohercegovačka pjevačica koja svojim glasom i predivnim sevdalinkama osvaja srca publike. Njezin glazbeni put počeo je s ciljem da svijetu približi kulturno-povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine jer se tijekom diplomatskog rada susrela s brojnim predrasudama o svojoj zemlji.

Pet studijskih albuma i stotine koncerata širom svijeta učinilo je Amiru jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih izvođača ove vrste glazbe, koja se sa lakoćom poigrava miješajući moderno i tradicionalno kako bi doprla do svojih slušatelja.

Nedavno predstavljenim albumom “Ascending” Amira Medunjanin napravila je retrospektivu svog cjelokupnog opusa, a iako album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, album nije tek obična kompilacija, već presjek Amirinih glazbenih putovanja.

Petnaest godina karijere Amira je, osim albumom, proslavila i mnogim rasprodanim koncertima diljem regije, a u Tvrđavi Minor nastupila je više puta tijekom proteklih sezona kazališta Ulysses. 

Neke od najpoznatijih uspješnica ove cijenjene umjetnice su „Kradem ti se u večeri“, „Ah, što ćemo ljubav kriti“, „Omer beže“, „Bogata sam, imam svega“, „Vjetar ružu poljuljkuje“, „Damar“, „Što te nema“, „Kradem ti se u večeri“, „Kafu mi, draga, ispeci“, „Ja izlezi Gjurgjo“ i druge.

Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20:30 sati. 

Foto: Dušan Vojnović

Pin It on Pinterest