Istra 1961 podijelila “bodovnu tortu”

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon domaćeg poraza protiv Slaven Belupa, momčad Ivana Preleca uputila se na gostovanje u Veliku Goricu. Ključ ove utakmice bio je vratiti pozitivnu atmosferu sa početka prvenstva i spriječiti negativni niz Pulske momčadi. Mogla je to i učiniti i otići kući sa punim plijenom, ali je prosula dva boda u ranoj fazi drugoga poluvremena.

Gorica je agresivno otvorila utakmicu sa visokim pressingom na zadnju liniju Pulske momčadi. Prvih nekoliko minuta vodila se borba za prevlast u sredini terena. Visoki pressing igrača Gorice tjera goste na pogrešku i tako dolazimo do prve prilike domaćina. U 4′ Maslowski je nakon ubačaja sa strane primio jednu loptu na rubu kaznenog prostora te pucao, a Čondrić je skrenuo njegov udarac u korner. U 6′ u prvoj prilici Istra je povela! Nakon kratke kombinacije iz kornera, Ivančić je ubacio a Petar Bosančić je glavom pogodio za rano vodstvo gostiju iz Pule. Rani pogodak šokirao je domaćina, a gosti su se „oslobodili“. Desetak minuta nakon vodećeg pogodka Istra izgleda poprilično samouvjereno te ne radi puno pogrešaka na sredini terena i disciplinirano brani svoje vodstvo. Uslijedila je stanka bez pravih prilika, te se do sljedećeg uzbuđenja čekalo do 18′ kada je Gržan lijepo prošao po desnoj strani, dao povratnu loptu za Fuentesa koji ne zahvaća loptu na najbolji način te puca preko gola. Svi istrini igrači su iza lopte te je Gorica prisiljena na duge lopte koje nisu stvarale nikakve prilike već su samo predavale loptu gostima. Sljedećih nekoliko minuta Gorica je pokušavala sa ubačajima na 5 metara gola gostiju međutim svi ubačaji su završili u rukama Čondrića ili su izbijeni natrag do zadnje linije Gorice. U 40′ Hamad je pokušao pucati iz mrtvog kuta međutim Čondrić je pročitao njegov pokušaj te sa lakoćom obranio njegov udarac. Pred kraj prvog poluvremena ponešto dinamičnija Gorica, sve češće pokušavaju doći do vrata gostiju, ali svaki pokušaj gosti uspješno brane. Gorica je uglavnom pokušavala preko Muse i ubačaja sa desne strane. U 44′ Musa pronalazi Zwolinskog koji puca glavom, ali preslabo da bi ugrozio gol gostiju.

U drugome poluvremenu, već na samome početku Gorica okomitije pokušava doći do izjednačujućega pogodka. U 49′ Čanađija snažno puca pored gola Ćondrića sa jedno 25 metara. U 50′ Istra uzvraća preko Gržana koji je povukao jednu loptu sa centra te pucao točno u Kahlinu.U 53′ previše defenzivna Istra plaća svoj danak. U 53′ vrlo dobro je Gorica kombinirala na polovici Puležana te je  Hamad zabio svoj izjednačujući pogodak nakon pravovremenog utrčavanja. U 59′ Istra uzvraća preko Fuentesa koji je predriblao stopera Gorice te pucao snažno, ali pored gola. U 64′ Zwolinski puca glavom nakon ubačaja, ali Čondrić fantastično u padu uspješno brani njegov pokušaj. U 75′ iz slobodnog udarca sa otprilike 25 metara Čabraja puca pored gola. U 77′ Obeng pokušava sa dvadesetak metara, ali njegov udarac odlazi pored gola. Istra pokušava pred kraj utakmice, ali nedostaje mirnoće u ključnim trenutcima. U 81′ Gržan sam izbija pred Kahlinu ali puca ravno u njega. U 86′ dobra kombinacija Gržana i Ćužea na desnoj strani, a zatim Ćuže sa 5 metara puca ponovno ravno u golmana Gorice – Kahlinu. U 92′ nakon opasne kontre domaćina, Istra je mogla ostati i bez boda, međutim Čanađija puca slabo te Čondrić sa lakoćom brani.

Na kraju susreta Gorica i Istra 1961 su podijelili „bodovnu tortu“ te se Puležani vraćaju kući samo sa bodom. Istra svoju sljedeću utakmicu igra na svojoj „Bombonijeri“ protiv vrlo teškog i oduvijek neugodnog suparnika – Osijeka. Utakmica sa NK Osijekom igra se u subotu, 31.8.2019. sa početkom u 21h.

Gorica: Kahlina, Čabraja, Steenvoorden, Jovičić, Musa, Maslowski, Marina (od 45′ Čanađija), Suk, Dvorneković, Hamad( od 72′ Mathieu), Zwolinski

Istra 1961: Čondrić 6.5, Bosančić 7, Tomašević 6.5, Pavić 6.5, Grujević 6.5, Obeng 6.5( od 84′ Rubić), Galilea 6.5, Ivančić 7( od 76′ Lončar), Ćuže 6.5, Fuentes 6( od 66′ Munivrana), Gržan 6.5.

Pin It on Pinterest