Potpisani ugovori za provedbu malih projekata u lokalnim zajednicama

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Helga Možé, u četvrtak, 5 rujna 2019. je potpisala ugovore s dobitnicima financijskih potpora na natječaju za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ koji je bio raspisan u razdoblju od 15. svibnja do 17. lipnja 2019. godine.

Na natječaju za male projekte „Mali projekti za bolje sutra“ financijsku potporu ostvarilo je 6 organizacija:

  • Projekt „Lego robotika“ , Društvo Naša djeca Poreč u iznosu od  15.000,00 kuna
  • Projekt „Čarobni zvuci – integrativna zvučna pedagogija u razrednoj nastavi“ , udruga Lux vitae iz Vodnjana u iznosu od 14.354,00 kuna
  • Projekt „Tradicionalna brodica moga kraja (prvi suvenir Općine Marčana) “ Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana iz Medulina u iznosu od 14.998,75 kuna
  • Projekt „Uređenje i obnova stanice za sakupljanje mlijeka u naselju Ročko polje“, udruga Sveti Rok u iznosu od 7.600,00 kuna
  • Projekt „Pazin izvan zidova“, Centar za mlade Alarm Pazin u iznosu od 13.900,00 kuna
  • Projekt „Tradicijske radionice“, udruga Labin Art Express XXI u iznosu od 13.500,00 kuna

U sklopu financiranih malih projekata provodit će se niz različitih aktivnosti te će tako općina Marčana dobiti svoj prvi suvenir u obliku tradicionalne brodice guc koji će svojim izgledom i edukativnim aktivnostima valorizirati lokalnu pomorsku baštinu. U Pazinu je ideja kroz projekt stvoriti prostor za mlade koji će uvijek biti dostupan za neformalna i informalna druženja mladih. Projekt u Ročkom Polju zahtjeva realizaciju dijela građevinskih radova te kasnije uređenje unutrašnjosti objekta kao i uređenje njenog okoliša. Projekt “Lego robotika”, nastavak ranijeg projekta digitalnog opismenjavanja djece na zabavan način i uvođenja djece u STEM područje. Udruga iz Vodnjana će zvučno-pedagoškim jedinicama uz pomoć zvučnih instrumenata, vježbi tišine, zvučnih putovanja, improvizacije, pokreta, likovnog izražavanja te zvučne masaže djeci omogućiti spoznati snagu zvuka. U Labinu će kroz neformalno obrazovanje i organizirano provođenje slobodnog vremena, mladi korisnici steći teoretska i praktična znanja o svim oblicima istarske tradicijske glazbe i plesa.

Ovo je prava prilika da se građani uključe u rad udruga te predlože ideje koje bi se trebale provoditi u lokalnim zajednicama upravo kroz ovakve male projekte. Ovakvim malim projektima udruge osmišljavaju i provode društveni sadržaj za kvalitetno provođenje slobodnog vremena za sve mještane pojedine loklane zajednice, od raznih edukacija, radionica i tečajeva.

Zaklada ovaj natječaj raspisuje desetu godinu zaredom, te je kroz cijelo ovo razdoblje podržano 133 projekata ukupne vrijednosti od 1.452.446,32 kuna. U provedbu malih projekata bilo je uključeno preko 3.130 volontera, a korist od provedbe projekata imalo je više od 289.533 korisnika. 

Podsjećamo kako se Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana, te su pravo prijave imale udruge sa sjedištem upravo u tim gradovima i općinama, a još objava još jednog natječaja očekuje se na jesen.

Svojim velikim srcem uključite se u aktivnosti projekata koje će se provoditi do kraja mjeseca svibnja 2020. godine.

Pin It on Pinterest