ZLATNA MEDALJA U TROBOJU ZA JELENU VUKOVIĆ, SREBRO ZA AK SPEKTAR

U subotu 07.09.2019. godine u LJubljani na stadionu Šiška održan je 50. jubilarni međunarodni memorijal Bojana Hrevatina u atletici, začetnika atletike u Sloveniji, te 29. prevenstvo Slovenije.Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, te su nastupili predstavnici Hrvatske, koju su zastupali članovi AK SPEKTRA iz Pule i MIroslav Matić iz Rijeke (AK Srce RIjeka), Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore i domaćin Slovenija.

Na natjecanju je nastupilo preko 100 atletičara isključivo korisnika invalidskih kolica.

Ekipu AK SPEKTRA iz Pule sačinjavali su: Jelena Vuković, Luka Bukša,MIrnes Omerhodžić,Emilio Zonta i Amar Zec. U prtanji su bili trenerica prof. Katja Luketić, trener Ivan Radešić, te pomoćna trenerica i assitentica Katarina Polić.
Natjecanje je bilo pojedinačno i ekipno.

Jelena Vuković, hrvatska paraolimpijka, osvojila je izvrsno prvo mjesto u ukupnoj ženskoj kategoriji, i u to u troboju, prvo mjesto u sve tri discipline kugla, disk i koplje.
Ekipno Članovi AK Spektra zauzeli su ukupno drugo mjesto,pobjedivši domaćina Sloveniju,a prvo mjesto zauzeli su članovi ekipe Bosne i Hercegovine.
MIrnes Omerhodžić osvojio je treće mjesto u bacanju diska i čunja u kategoriji F 51, kategorija je to koja nije mogla imati trboj s obzirom na težinu invaliditeta, te mogu baati samo ove dvije sprave, a Miroslav Matić, član AK Srce iz RIjeke u istoj kategoriji zauzeo je prvo mjesto.

Poredak natjecatelja određivao se bodovanjem, a tako i poredak ekipa.

Svi članovi su nastupili i na memorijalnoj utrci na 100 m u invalidskim kolicima.

“Natjecanje je bilo dosta veliko , s obzirom da je bilo 50. jubilarno. Vrijeme je bilo dosta loše, kiša je je padala skoro cijeli dan, ali nas je poslužilo dok smo bacali pa je na trenutke stala padati. Temperatura od 15 stupnjeva, nkaon naših 30 stupnjeva nije nam baš pogodovala,tako da sami rezultati nisu bili u očekivanim razmjerima. Zadovoljna sam plasmanom svoje ekipe, ovo je bilo odlično, a posebno dobar osjećaj pobjediti domaćina Sloveniju, imam dobru ekipu i jako sam ponosna na njih. Sa svojim rezultatim također nisam baš zadovoljna, moglo se bolje i više, ali kiša je padala, sprave su bile skliske i letile po svuda, ali evo plasman nije izostao, sve  zejedno odlično za AK SPEKTAR. Hvala ternerima te Airport lineu na pomoću pri odlasku na ovo natjecanje, bez kojih tamo ne bi mogli otići ni prisustvovati.” – rekla nam je Jelena.

Pin It on Pinterest