Jug na 2 kotača

TURISTIČKE ZAJEDNICE JUŽNE ISTRE ORGANIZIRAJU  REKREATIVNE BICIKLIJADE „JUG NA DVA KOTAČA“

Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja nam je da se okupe cijele obitelji. Organizacijom biciklijada želimo potaknuti druženje, zabavu, sport, rekreaciju naših sugrađana ali i zainteresiranih gostiju.

Dužina staza je između 15-25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.

Ova vrsta biciklijada prvi je puta održana 2015. godine pod nazivom „Jug na dva kotača“, tako da ove godine ide peto izdanje iste. 

Do sada su održane 3 od ukupno 6 biciklijada:

Održane biciklijade: Fažana, 27.4., Vodnjan 18.5., Šišan 15.6.

Planirane biciklijade: Divšići 14.9., Pula 21.9., Medulin 5.10.

U slučaju lošeg vremena biciklijade se organiziraju tjedan dana kasnije.

On-line prijava za sve biciklijade na: www.medulinriviera.info

  • U subotu, 14.9.2019. slijedi biciklijada u organizaciji TZ Marčana i TZ Barbana koja je podijeljena u dvije rute. Kraća ruta ide od Divšića ( start na školskom igralištu u 13.00 sati ) i završava u Barbanu, te je za sudionike iste organiziran prijevoz u Divšiće, a sudionici duže rute nastavljaju biciklima. Na povratku slijedi druženje uz ručak. Također, u subotu 14. rujna s početkom u 14.00 sati na Placi u Barbanu otvara se 14. Fešta smokve i smokvenjaka, tako da će svi sudionici imati prilike kušati razne delicije od smokava, koje će, uz druge domaće proizvode i istarske suvenire ponuditi brojni izlagači.
  • Druga planirana biciklijada održat će se u subotu 21.9.2019. u organizaciji TZ Pule. Start je ispred autokampa Brioni ( Puntižela )/lučice Štinjan u 10.30 sati, a prijave su moguće od 9.00 sati. Trasa biciklijade ide preko Hidrobaze – Štinjana – uvale Zonki – otok Katarina – Štinjan – Utvrda Punta Cristo i povratak lučicu Štinjan. Nakon završetka biciklijade planirana je marenda za sve učesnike.
  • Treća planirana biciklijada održat će se u subotu 5.10.2019. u organizaciji TZ Medulin. Start je na parkiralištu ispred Autokampa Medulin u 10.00 sati, prijave su od 9.00 sati. Trasa biciklijade ide prema Arheološkom parku Vižula – Medulinske lokve – svjetionik Marlera – uz more šetnicom do kampa Kažela – povratak na parking autokampa Medulin. Nakon završetka biciklijade planirana je marenda za sve učesnike.

Prilikom prijave na prvoj održanoj biciklijadi svaki učesnik dobio je kartončić na kojem je za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobio pečat. Učesnici koji će sudjelovati na 4 ili više biciklijada imaju pravo na majicu koju će dobiti na zadnjoj biciklijadi u Medulinu ( 5.10.2019. ) 

Na svim biciklijadama učesnici ne plaćaju naknade za sudjelovanje.

Suorganizatori biciklijada: Bike Spirit, KBBXS Adrebalina, SePe obrt za sport, SRK plus.

Pin It on Pinterest