Pula nastavlja rušiti turističke rekorde: 6 dana ranije ostvarila dva milijuna noćenja

Već devetu godinu zaredom bilježi se rast dolazaka i noćenja u Puli

U Puli se i ove godine uspješno nastavlja rast broja dolazaka domaćih i stranih gostiju i broj njihovih noćenja. Već 7. rujna, 6 dana ranije no prošle godine i čak 4 tjedna ranije nego 2017., u najvećem su istarskom gradu ostvarena dva milijuna noćenja. Riječ je devetoj uzastopnoj rekordnoj godini, što je još jedan pokazatelj kako Pula postaje prepoznatljiva i sve popularnija turistička destinacija.

Pulu je do 7. rujna posjetilo 7% više turista u odnosu na prethodnu godinu, dok je istodobno ostvareno 3,5% više noćenja. Najbrojniji gosti stigli su iz Njemačke (noćenja na razini 2018. godine), drugo mjesto su zauzeli talijanski gosti kod kojih je zabilježeno povećanje noćenja za 6%, kao i kod gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su ostvarili 17% više noćenja u odnosu na 2018.

No turistička sezona u Puli nije završena te su u pripremi atraktivni događaji i u posezoni – 21. i 22. rujna održat će se popularna utrka „Pulska X-ica“, kojoj će se ove godine pridružiti i prvi pulski Marathon. Slijedi i sedmo izdanje Visualie od 19. do 21. rujna, što će osigurati jedinstveni doživljaj svim trkačima večernje utrke. Visualia će ove godine ugostiti 16 umjetničkih kolektiva i samostalnih umjetnika kroz čak 21 umjetnički rad. Umjetnici iz osam različitih zemalja radove će postaviti na osam lokacija u centru grada, a umjetnički program bit će dostupan svima od 20 sati pa do ponoći.

„Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule ovim se putem zahvaljuju svim turističkim djelatnicima i onima koji rade u sektorima povezanima s turizmom. Ovi pokazatelji prvenstveno su zasluga naših građana, Puležanki i Puležana kao dobrih domaćina, brojnih kvalitetnih manifestacija, novih proizvoda i svakako suradnje javnog i privatnog sektora“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pin It on Pinterest