Na Istarskom veleučilištu u tijeku su upisi na preddiplomski i diplomski stručni studij

Do 13. rujna 2019. godine traju upisi na stručne studije mehatronike, politehnike i specijalistički studij kreativnog menadžmenta na pulskom Istarskom veleučilištu. Naime, ukoliko se odlučite za studiranje u Istri, mogu vas možda zainteresirati trogodišnji preddiplomski stručni studiji Mehatronika i Politehnika te dvogodišnji specijalistički diplomski stručni studij Kreativni menadžment u procesima. Važno za napomenuti je da se studenti mogu upisati na studijske programe i bez položene državne mature uz polaganje razredbenog postupka.

Studij mehatronike pripada području inženjerstva jer spaja strojarske i elektroničke sustave, a pruža temeljna znanja iz strojarstva, elektrotehnike, računalstva i robotike. Politehnika je tehnički usmjeren studij koji obuhvaća velik broj primijenjivih znanja s područja tehnike i informatike sve do menadžmenta. Vrlo je interesantan i specijalistički studij Kreativnog menadžmenta koji se može upisati nakon završenog trogodišnjeg, ali i petogodišnjeg studija. Kreativni menadžmen pruža mogućnost usvajanja znanja iz područja menadžmenta, poduzetništva, organizacije i informatike, a namijenjen je rukovoditeljima tvrtki ili pojedinih segmenata poslovanja.

„Stručni studiji na Istarskom veleučilištu, za razliku od sveučilišnih studija, fokusirani su na prijenos praktičnih znanja. Dakle, osposobljava studente da naučenu teoriju primijene u praksi. Takav prstup studiranja i usvajanja znanja omogućuje da se studenti u kratkom roku prilagode potrebama tržišta rada te lakše uklope na buduće radno mjesto. Najveća prednost studiranja na Istarskom veleučilištu je rad u malim grupama, što omogućava individualiziran pristup u nastavi. Studenti sudjeluju u rješavanju raznih praktičnih zadataka. Razvija se sposobnos studenata za rad u timu jer uče kako rješavati zadatke i probleme u suradnji, kroz razmjenu znanja. To dodatno olakšava učenje i rasterećuje studente“, ističe dr.sc. Daglas Koraca, predsjednik Upravnog vijeća Istarskog veleučilišta.

Na Istarskom veleučilištu studenti mogu obavljati vježbe i stručnu praksu u raznim renomiranim tvrtkama kao što je CIMOS-u, ili na Tehničkom fakultetu u Rijeci, u Centru za istraživanje materijala METRIS te drugim partnerskim institucijama. 

Studijski programi su revidirani i usklađeni s potrebama na tržištu rada. U tijeku je natječaj za zapošljavanje novih nastavnika te izbor u naslovna zvanja vanjskih suradnika iz tehničkih, prirodnih i društvenih znanosti. Kako bi doprinijeli još boljoj kvaliteti dogovorena je suradnja s najboljim profesorima Tehničkog fakulteta u Rijeci. S riječkim fakultetom i Tehničkim veleučilištem u Zagrebu planira se i širenje studijskih programa. Studentima Istarskog veleučilišta, putem programa Erasmus+, omogućaje se da semestar ili čitavu akademsku godinu studiraju u inozemstvu i to u Finskoj, Italiji, Poljskoj, Sloveniji, Portugalu i drugdje.

Istarsko veleučilište (IV) je spremno za početak nove akademske godine! Ukoliko još niste odabrali svoj smjer studiranja, vrata IV-ea su vam široko otvorena. 

Više informacija o Istarskom Veleučilištu – Università Istriana di scienze applicate potražite na:

telefon 052/381-410, 

e-mail dekanat@iv.hr i na web stranici www.iv.hr 

te na Facebooku i Instaramu.

Pin It on Pinterest