Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 14 prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća sa materijalnom štetom. U prometnim nesrećama pet je osoba lakše ozlijeđeno.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u tri prometne nesreće. Najčešća greška kod prometnih nesreća bila je oduzimanje prednosti prolaska uslijed čega su se dogodile četiri prometne nesreće.

Utvrđeno je 302 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 116 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 16 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 20 prekršaja
  • nekorištenje zaštitne kacige – 8 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 14 prekršaja
  • ostali prekršaji – 128 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 560 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 18 vozača i četiri vozila.

Događaj Izdvajamo:

U petak oko 19.30 sati na dionici Kanfanar-Žminj Istarskog ipsilona, policijski službenici su zaustavili 22-godišnjeg mladog vozača koji je automobilom VW Passat, upravljao brzinom od 198 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000,00 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u trajanju od 1 mjesec.

U nedjelju, 15.9.2019. godine u 03,00 sati na  Cesti prekomorskih brigada u Puli, policijski službenici zaustavili su  motocikl Vespa, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak. Obavljenim  alkotestiranjem, utvrđeno je da je 35-godišnjak upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1,71 promila. Vozač je isključen iz prometa, te mu je zbog počinjenog prekršaja određena kazna u iznosu od 10.000,00 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Pin It on Pinterest