“Doprinosim!” Centra za inkluziju i podršku u zajednici u Čitaonici kluba umirovljenika Pula

Doprinosim! naziv je izložbe koja će u sklopu 1. festivala likovnih radova korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici biti otvorena u utorak, 31. svibnja 2022. u 11 sati u prostorima Čitaonice kluba umirovljenika Pula (Giardini 14).

Izložbu će otvoriti predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Ozren Catela, a prisutnima će se obratiti i predsjednik Centra za inkluziju i podršku u zajednici Marko Perkov te voditelj likovne radionice Dobre Grnčaroski.

Festival je organiziran tijekom svibnja u povodu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Bujama, Novigradu, Labinu, Pazinu, Poreču i Puli te predstavlja radove korisnika Centra. Ova, pulska izložba nastavak je višegodišnje uspješne suradnje Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Odgovori

Pin It on Pinterest