Javne tribine za građane nastavljaju se na Velom Vrhu i Štinjanu

Nakon što su jučer održane javne tribine za građane MO Centar, Arena, Monte Zaro, Šijana, Kaštanjer, Monvidal i Gregovica danas će se one održati za stanovnike Velog Vrha i Štinjana. Prema rasporedu prva će se javna tribina održati u 16,30 za stanovnike mjesnog odbora Veli Vrh u OŠ Veli Vrh, a potom slijedi susjedna javna tribina u 18,30 za Štinjance na adresi Ulica Selo 2.

Javne tribine su uz sve ostale alate komunikacije, jedan od načina na koji pulska Gradska uprava u izravnom razgovoru uključuje građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira. Intencija je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata, a svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Pula svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Pula na dlanu“ na službenoj web stranici www.pula.hr, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem tiskane te digitalne brošure „Proračun u malom“.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju odazovu javnim tribinama o izradi proračuna.

Pin It on Pinterest