Uređuje se Labinska ulica

U sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule, koje izvodi društvo Cesta d.o.o., nastavljaju se radovi uređenja kolničke konstrukcije u dijelu Labinska ulice, od Betonare Zagreb do izgrađenog asfaltiranog spoja s Partizanskim putom. Radovi će trajat će do 12. listopada 2019. godine. Riječ je o modernizaciji, odnosno asfaltiranju makadamske prometnice u dužini od 2 kilometara budući ista bilježi povećanje prometa, a služi i kao alternativni pravac tijekom ljetnih gužvi.

Pripreme za izvođenje radova započele su jučer a od sutra, 26. rujna, će na snazi biti privremena regulacija prometa – zatvaranje dijela prometnice – uz naznačene obilazne pravce. Korisnicima zona koje se nalaze u obuhvatu sanacije navedene prometnice  bit će omogućen pristup reguliran iz smjera Šijane.

Podsjetimo, prošle godine Grad Pula je uredio dio Labinske ulice, sjeverno od željezničkog cestovnog prijelaza Šijana prema kamenolomu i odlagalištu građevinskog materijala Vidrian, u dužini od 300 metara. Postojeći asfalt se isfrezao  i postavio novi u dva sloja, a na dijelu prometnice ugrađena je linijska rešetka za oborinsku odvodnju. Osim toga, s ciljem smanjenja brzine kretanja kamiona, postavljene su umjetne armirano betonske izbočine uz popratnu prometnu signalizaciju ograničenja brzine kretanja vozila, a potom je izvršena i rekonstrukcija dotrajalog nogostupa u smjeru Ulice Valica.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na poštivanje privremene  regulacije prometa.

Pin It on Pinterest