Flego prvi potpredsjednik Izaslanstva za Crnu Goru u EU

BRUXELLES – Valter Flego imenovan je danas prvim potpredsjednikom Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Crne Gore. 

– Jako mi je drago što sam izabran za potpredsjednika ovog izaslanstva jer je Crna Gora najdalje odmakla u pregovorima s Europskom unijom i najbliže je punopravnom članstvu. Radit ću na daljnjoj stabilizaciji Crne Gore te na jačanju njenih veza s EU-om, kako bi ova zemlja čim prije postala dio naše velike europske obitelji, kazao je Flego.  

– Proširenje EU-a prema zemljama zapadnog Balkana u interesu je čitave Unije, jer to će biti značajan korak naprijed za ukupnu stabilnost EU-a. Također, strateški je interes Hrvatske da pomažemo zemljama iz regije – Crnoj Gori, Srbiji, BiH i Sj. Makedoniji – na njihovom putu prema modernim europskim državama, jer to je ujedno jamac stabilnosti na našim granicama. Hrvatska je prije šest godina dobila priliku postati djelom ujedinjene Europske unije, a tu priliku moraju dobiti i naše susjedne zemlje, istaknuo je Flego. 

Kao novoizabrani potpredsjednik naglasio je i da se „pitanje proširenja Europske unije nikada ne smije dovoditi u pitanje, jer Europska je unija jamstvo mira i stabilnosti na čitavom kontinentu, a uz Crnu Goru, i ostale će zemlje kandidatkinje imati moju punu podršku i pomoć“.

Uz zastupnika IDS-a u Europskom parlamentu Valtera Flega koji je novi potpredsjednik Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Crne Gore, danas je izabran i predsjednik ovog izaslanstva – Vladimír Bilčík, slovački zastupnik iz Europske pučke stranke (EPP).

Pin It on Pinterest