Plesne večeri na Portarati

U petak, 27.09.2019. u 19,00 sati održat će se treća Plesna večer na Portarati u organizaciji SAKUD-a. Nastupit će KUD „Uljanik“ sa svojim sekcijama i predstaviti se sa svirkom i plesom iz Istre te ostalih krajeva Hrvatske. Pokrovitelji programa su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

KULTURNO – UMJETNIČKO DRUŠTVO “ULJANIK” osnovano je 1967. godine. Članovi djeluju u 6 grupa- 2 glazbene i 4 plesne. Na repertoaru imaju koreografije tradicijskih plesova užeg zavičaja te plesove iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Osim bogatstvom koreografija i glazbenih obrada, KUD „Uljanik“ može se pohvaliti i zavidnim fundusom narodnih nošnji te narodnih i tradicijskih instrumenata. Sudjelovali su na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima. KUD „Uljanik“ je ovoga ljeta sudjelovao na brojnim nastupima, Festivalu folklora u Ohridu te se upravo vratio s 54. Vinkovačkih jeseni gdje su članovi kao jedini predstavnici Istarske županije sudjelovali na Državnoj smotri folklora, svečanom mimohodu te bili dijelom velikog šokačkog kola.

Društvo upisuje nove članove te želite li pjevati, plesati, svirati na istarskim narodnim instrumentima ili u tamburaškom orkestru, zabaviti se, putovati, sklapati nova prijateljstva…, javite se na 098/366-650. 

Pin It on Pinterest