Tjedan sporta u Puli

Predavanja kao dodatni poticaj važnosti zdravog i aktivnog načina života

U sklopu obilježavanja 1. Tjedna sporta u Puli u prostorijama Doma sportova Mate Parlov jučer su održana zanimljiva predavanja o važnosti aktivnog i zdravog načina života, posebice kod djece i mladih.

Kako je u uvodnom obraćanju istaknula zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci upravo je promicanje zdravog načina života koje uključuje tjelesnu aktivnosti i uključivanje u sportske klubove bio i prvenstveni cilj zbog kojeg je organiziran Tjedan sporta u Puli.

„Drago mi je što smo zajednički s našim partnerima uspjeli organizirati prvi Tjedan sporta u Puli gdje putem otvorenih vrata i tematskih predavanja poput današnjeg, sva zainteresirana djeca, učenici i njihovi roditelji imaju priliku pobliže se upoznati s načinom rada samih sportskih klubova. Kao Grad, zbilja značajna sredstva koja se mjere u stotinama milijuna kuna već godinama ulažemo u sport, što kroz izgradnju i održavanje sportske infrastrukture, što kroz potpore sportskim klubovima i udrugama. Vjerujem kako će ova inicijativa postati tradicionalna, a mi ćemo kao i do sad i dalje raditi na povećanju standarda i zadovoljstva mladih na području našeg grada“, kazala je Puh Belci zahvalivši se svim uključenim partnerima na organizaciji Tjedna sporta.

Predavanje je otvorila dr. Danijela Lazarić – Zec izZavoda za javno zdravstvo Istarske županije koja je govorila o tjelesnoj aktivnosti kao važnom preduvjetu za zdravlje dok je profesorica Iva Blažević sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli govorila o ulozi roditelja u sportu.

Dr. Stanislav Peharec pak govorio je o značaju pregleda posture i stopala u djece istaknuvši među ostalim i važnost rekreacije i fizičke aktivnosti već od najranije dobi. Predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić predstavio je način funkcioniranja Zajednice, a o razvoju sportske infrastrukture u Puli govorio je direktor Pula Sporta Ivan Glušac. Na kraju, o radu s djecom u Dječjem vrtiću Mali svijet koji veliku pažnju posvećuje upravo sportskim aktivnostima govorio je kineziolog Marko Čakan.

Tjedan sporta u Puli obuhvaća će 20 različitih lokacija, a u gotovo 40 sportskih klubova prezentirano je 20-ak različitih sportova.

Tjedan sporta u Puli održava se u suradnji Grada Pule, Poliklinike Peharec, Pula Sporta doo, Sportske zajednice Grada Pule, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i dječjeg vrtića Mali svijet.

Foto: Elvis Malagić

Pin It on Pinterest