Gradska knjižnica i čitaonica obilježila Međunarodni dan starijih osoba

U Čitaonici kluba umirovljenika u Puli prigodnim programom je obilježen Međunarodni dan starijih osoba, a u ime Grada Pule svim pripadnicima treće životne dobi čestitke je uputila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Prije svega želim vas pozdraviti i čestitati vam današnji dan u moje osobno i u ime gradonačelnika Borisa Miletića. Drago mi je što još itekako imate životnog elana, energije i da se i dalje družite i bavite vrijednim aktivnostima. Drago mi je što još imate snage i želje jer kako kažu “čovjek zaista uči sve dokle je živ”. Budite i dalje aktivni te vam svima želim puno zdravlja i sreće.“, poručila je pročelnica Krizmanić Marjanović.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnice i citaonice Nela Načinović koja je nabrojala brojne društvene aktivnosti i radionice koje umirovljenici mogu koristi u Čitaonici kluba umirovljenika, prvoj takve vrste koja je u Hrvatskoj otvorena. “Istaknula bih kako se ove godine čak 47 članova naše Čitaonice kluba umirovljenika prijavilo za učenje talijanskog jezika što pokazuje kako postoji veliki interes za nadopunom postojećeg i stijecanjem novog znanja.” – kazala je ravnateljica Načinović.

U zabavnom dijelu programa sudjelovali su učenici osnovne škole Centar. Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Pin It on Pinterest