Promocija romana “Pedeset cigareta za Elenu” Marine Vujčić

U petak, 11. listopada u 20:00 sati u Klubu&knjižari Giardini 2 (Giardini 2, prvi kat) održat će se  promocija novog romana “Pedeset cigareta za Elenu” urednice i književnice Marine Vujčić.

Na tragu prethodnih romana poput „Susjeda“ ili „Pitanja anatomije“, u svojem sedmom romanu autorica promišlja o temama samoće i otuđenosti, koje unatoč njihovoj univerzalnosti u vidu primarne potrebe za socijalnim, nose trag (i težinu) suvremenosti figurirajući kao „duh vremena“. Uvodeći „efekt leptira“ kao pokretačku snagu putem koje se uspostavlja odnos među likovima – običnim, malim ljudima koje svakodnevno susrećemo ili u kojima se možemo prepoznati – ovim nas romanom autorica duboko motivira ukazujući nam na važnost odluke odnosno hrabrosti da pobijedimo strah od nepoznatog – života samog.

Marina Vujčić, hrvatska književnica, kolumnistica i urednica. Rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Dobitnica je dvije nagrade Marin Držić – 2014. godine za dramu Umri ženski i 2016. za dramu Podmornica te je 2015. godine romanom Susjed osvojila je nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Živi i radi u Zagrebu.

Bibliografija: Tuđi život, roman (Profil, 2010.), Umri ženski, knjiga drama (Hena com, 2014.), A onda je Božo krenuo ispočetka, roman (Hena com, 2014.), Mogla sam to biti ja, roman (Hena com, 2015.), Susjed (V.B.Z., 2015), Otpusno pismo, roman u suautorstvu s Ivicom Ivaniševićem (Hena com, 2016), Podmornica (2016.), Pitanje anatomije (Hena com, 2016).

Razgovor s Marinom Vujčić vodit će knjižarka Helena Vodopija.

Pin It on Pinterest