Započelo obilježavanje Međunarodnog Dana djeteta i Dječjeg tjedna

U Šijanskoj šumi započelo je ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog Dana djeteta i Dječjeg tjedna. Brojnim mališanima pridružila se pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te im je zaželjela prekrasni tjedan pun radosti, veselja i zajedničke igre. „Draga djeco, pripremili smo za vas i puno događanja, od današnje zabave pa sve do predstava u srijedu i četvrtak. Budite uvijek zdravi i veseli i uživajte u danima pred nama.“ – poručila je pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović.

Djecu su jutros posebno razveselili punktovi iznenađenja i zabave na središnjoj poljani Šijanske šume koje su kreirani u suradnji sa Zemljom zabave. Za bogat program dječjeg stvaralaštva zaslužno je “Društvo Naša djeca”, a realiziran je u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, OB Pula, Gradom Pula i Istarskom županijom. Ileana Zahtila Blašković iz “Društva Naša djeca”  pridružila se čestitkama mališanima na njihovom tjednu te se posebno zahvalila Gradu Puli na pomoći pri organizaciji ovog Tjedna.

Dječji tjedan obilježava se diljem Hrvatske u prvom punom tjednu mjeseca listopada i traje sedam dana. Njime se želi skrenuti pozornost šire društvene javnosti na ostvarivanje prava i potreba djece. Djeca se u svojim sredinama okupljaju kako bi javnosti uputili poruku kako su upravo djeca budućnost.

Pin It on Pinterest