Zamjenica gradonačelnika Pule primila učenike grada pobratima Villefranche de Rouerguea

Zamjenica  gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja  primile su danas u prostorijama Komunalne palače učenike francuskog grada Villefranche de Rouerguea koji borave u Puli i Poreču u sklopu projekta  Erasmus + ” Janjetina i maslinovo ulje…..što još?” kojeg provode Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule zajedno sa Srednjom školom Mate Balote iz Poreča.

Zaželivši svima ugodnu dobrodošlicu u Pulu, zamjenica gradonačelnika upoznala je sudionike s bogatom poviješću Pule i njezinim znamenitostima. Podsjetila je na dosadašnju suradnju dvaju gradova koja traje više od desetljeća. „Tijekom povijesti naše gradove spajalo je mnogo događaja. Posebno mi je drago da su danas ovdje s nama mladi uz koje se okrećemo budućnosti i novoj Europi. Veseli me i činjenica što je ovo već drugi europski projekt koji se provodi i sigurna sam da će  se suradnja nastaviti i ubuduće“ rekla je zamjenica gradonačelnika te pozvala učenike i profesore da se ponovo vrate u Pulu i Istru.

Projektom Erasmus + ” Janjetina i maslinovo ulje…..što još?” valoriziraju se tradicionalni proizvodi dviju regija: Aveyrona i Istre. Autohtoni proizvodi su maslinovo ulje i janjetina. Sudjeluju četiri  škole dvije  hrvatske i dvije francuske.

U ime Srednje škole Mate Balota iz Poreča i škole iz Villefranche de Rouerguea profesorice su se zahvalile na srdačnoj dobrodošlici i naglasile vrijednost ovakvih projekata koje osim što potiču suradnju između regija i gradova imaju veliku edukativnu vrijednost.

Pin It on Pinterest