Gradonačelnik Miletić primio sudionike 5. Susreta Bošnjaka jugoistočne Europe

U povodu 5. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe u Puli gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače organizatore i sudionike ove manifstacije. U ime organizatora prijemu su nazočili predstavnici Bošnjačke nacionalne zajednice Pula, a od sudionika ove su godine primljeni predstavnici Općine Tutin te predstavnici  kulturno umjetničkih društava koji sudjeluju u programu Susreta.

Zaželivši gostima dobrodošlicu u tritisućljetnu Pulu, Miletić je delegaciju upoznao s aktualnim gradskim programima i projektima u području gospodarstva i kulture.

„Pula je grad koji njeguje multikulturalnost te se zalaže za prava svih nacionalnih manjina i upravo su razlike naše veliko bogatstvo. Nadaleko smo poznati po suživotu manjinskih zajednica i mogu reći da već niz godina iznimno odlično surađujemo i podržavamo Bošnjačku nacionalnu zajednicu u njihovim aktivnostima“ rekao je gradonačelnik Miletić.

Almira Raimović se u ime Bošnjačke nacionalne zajednica Pula zahvalila na prijemu i podršci Grada Pule u njihovom djelovanju te je predstavila program 5. Susreta bošnjaka jugoistočne Europe koji će ove godine imati i Okrugli stol, a osim kulturnog programa planira se uvesti i programe sportske, obrazovne i druge tematike.

Pin It on Pinterest