Delegacija Regije Lazio posjetila Pulu

Delegacija talijanske Regije Lazio i ANVGD Roma (Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia, Comitato provinciale Roma) posjetila je danas Pulu te je tim povodom u Talijanskoj srednjoj školi Dante Alighieri organiziran prigodni program dobrodošlice. Riječ je o studijskom putovanju u sklopu projekta Io ricordo kojeg je Regija Lazio organizirala za 120 učenika srednjih škola, a sve kako bi učenike pobliže upoznala s bogatom poviješću ovog kraja.

Ugodnu dobrodošlicu u Pulu zaželio im je predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji je tom prigodom naglasio važnost sjećanja na prošlost, a to podrazumijeva da se učenici prethodno upoznaju sa specifičnostima naših gradova. „Ova je ova inicijativa iznimno vrijedna jer ima svoj kontinuitet dolaska u Istru, a to je najbolji način upoznavanja našeg kraja“, kazao je Sošić nakon čega je učenike srednjih škola Regije Lazio i ostalu delegaciju upoznao sa važnim odredbama Statuta Grada Pule vezanih uz zaštitu prava talijanske autohtone zajednice te je zaželio da se takve i slične inicijative ubuduće što češće odvijaju.

U sklopu susreta prisutnima su se obratili ravnateljica talijanske srednje škole Dante Alighieri Debora Radolović, predsjednica ANVGD Roma Donatella Schurzel, županijski vijećnik Regije Lazio Porrello Devid, predsjednik Talijanske Unije Maurizio Tremul, zamjenica predsjednika Skupštine Istarske županije Tamara Brussich i  potpredsjednik Sabora zastupnik talijanske nacionalne manjineFurio Radin.

Pin It on Pinterest