Gradi se trajni kružni tok s novom javnom rasvjetom na Rivi

Nakon što je  krajem 2017. godine na raskrižju Ulice Starih statuta i Ulice Riva, uz suradnju s Hrvatskim cestama d.o.o., izveden privremeni kružni tok kako bi se povećala sigurnost i rasteretio promet na tom ulazu u grad, budući su tada bili u tijeku radovi rekonstrukcije Vodnjanske ceste s preusmjeravanjem prometa i na Ulicu 119. brigade, sada započinju radovi izgradnje trajnog kružnog toka na predmetnom raskrižju. Investitor radova jesu Hrvatske ceste d.o.o. budući se trajni kružni tok izvodi na državnoj cesti (DC 400).

Radovi će započeti u ponedjeljak 28. listopada 2019. godine i planiraju se okončati do Božića.

U sklopu rekonstrukcije raskrižja Ulice Starih Statuta – državne ceste DC400 i Ulice Riva, odnosno formiranje trajnog kružnog toka izgradit će se i nova javna rasvjeta.  

Vrijednost radova izgradnje rotora,  kojih je investitor Hrvatske Ceste d.o.o. iznosi 3 milijuna kuna bez PDV-a, a javnu rasvjetu će Grad Pula sufinancirati u iznosu od 570.000,00 kuna bez PDV-a.
Izvođač radova će društvo Cesta d.o.o. iz Pule, dok će nadzor nad radovima vršiti društvo Učka-konzalting d.o.o. Pazin.
Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa na način da će gradilištem jednim prometnim trakom biti omogućeno odvijanje prometa iz smjera  Ulice Partizanski put, odnosno Ulice 119. brigade prema Ulici Riva.
Promet u ostalim smjerovima odvijat će se zaobilazno, gradskim ulicama (Istarskom, Amfiteatarskom, Šetalištem Nella Milottija,Ul. Svetog Ivana te Flavijevskom ulicom).

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova te na dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Pin It on Pinterest