Ugradnja rešetki između parkirališnog prostora na Trga kralja Tomislava

Kao što je bilo najavljeno, Grad Pula dodatno će urediti postojeće stanje prometa u mirovanju na Trgu kralja Tomislava postavom opreme koja će onemogućiti da vozila upadnu u kanale koji se nalaze između parkirališnog prostora. Osigurat će se to ugradnjom protukliznih trakastih rešetki za kanale, a s radovima će se započeti u ponedjeljak 28. listopada 2019. godine u ranim jutarnjim satima.

Osim što će osigurati da vozila i/ili pješaci ne upadnu u kanal, ovo rješenje i dalje će zadržati retencijske funkcije kanala za odvodnju. Vrijednost opreme koja će se ugraditi iznosi 95 tisuća kuna bez PDV-a, a radovi se planiraju okončati u roku od tjedan dana.  

Ovom se dodatnom uređenju predmetne zone parkirališta na Trgu kralja Tomislava pristupa zbog više upada vozila u kanal, iako su “stoperi” (oprema kojom se standardno reguliraju parkirališna mjesta) postavljeni na pozicijama koje kod pravilnog parkiranja blokiraju kotače od nastavka vožnje prema kanalu te kao takvi naznačuju granicu parkiranja.

Pula parking d.o.o. će u nedjelju 27. listopada 2019. započeti sa ograničavanjem parkiranja na parkirališta Trga kralja Tomislava, prvo na dijelu kojemu se pristupa iz smjera Široline ulice i gdje će se radovi izvoditi tri do četiri dana, a potom će se taj dio parkirališta otvoriti za automobile te zatvoriti dio parkirališta kod tržnice kako bi se radovi izveli i na tom dijelu.

I ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova, te apeliramoda ne parkiraju u zoni radova, odnosno na vrijeme izmaknu svoja vozila kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati i okončati u planiranom roku.

Pin It on Pinterest