Big Band Pula svira glazbu Colea Portera

U srijedu 30. listopada s početkom u 20 sati u Zajednici Talijana Pula – Circolu, a u sklopu nove koncertne sezone, nastupa Big Band Pula. Organizatori koncerata su Zajednica Talijana Pula – Comunità degli Italiani di Pola i Puhački orkestar grada Pule, pokrovitelji Grad Pula i Zajednica Talijana Pula, a ulaz je besplatan.

Voditelj orkestra Branko Sterpin ističe:

Za otvaranje nove koncertne sezone Big Band Pula odabrao je repertoar posvećen skladbama legendarnog kompozitora čije su skladbe obilježile brodvejske mjuzikle prve polovice 20. stoljeća. Mnoge skladbe iz Porterovog opusa bile su vrlo omiljene i u krugovima jazz glazbenika te su postale tzv. ” jazz standardi”. Logično, te su se skladbe često aranžirale i za razne big bandove počevši od onih koji su na vrhuncu slave bili dok je Porterova karijera cvijetala pa sve do onih koji djeluju još i danas. Neke od tih aranžmana moći ćete čuti ove srijede u Circolu. Dobrodošli.

Big Band Pula, kao sekcija udruge Puhački orkestar grada Pule, djeluje od 1996. godine. Dosad se predstavio brojnoj publici, kako na trgovima tako i u koncertnim dvoranama. Uz orkestar su nastupali brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti.

Pin It on Pinterest