Održana promocija knjige „Programi prevencije problema u ponašanju u lokalnoj zajednici“

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli danas se održala promocija knjige „Programi prevencije problema u ponašanju u lokalnoj zajednici“ urednice Mirjane Radetić-Paić.
Povodom predstavljanje ove znanstvene knjige zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci čestitala je urednici na pravom odabiru teme za knjigu koja će biti odličan alat za rad sa studentima predškolskog odgoja i učiteljskog studija. “Kroz posljednjih nekoliko godina dobili smo povećanje motiviranosti mladih i vjerujem da će ovakvi skupovi doprinijeti dodatnoj kreativnosti i pronalaženju novih korisnih ideja za cijelu zajednicu.” – kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci dala je i vlastiti doprinos realizaciji ove knjige objavom stručnog  teksta kojeg potpisuje u uvodnom poglavlju pod nazivom “Programi prevencije problema u ponašanju mladih – Grad Pula”.

Prije promocije, održao se i skup u organizaciji Laboratorija rehabilitacijskog fakultta za prevencijska istraživanja na kojemu je sudjelovalo 704 učenika iz 9 srednjih škola s područja Pule na kojemu se prezentirani preliminarni rezultati projekta te preporuke za Pulu. Prema istraživanju 61% srednjoškolaca smatra da izabrana škola posve zadovoljava njihova očekivanja te većinu podrške pronalazi u svojim prijateljima i obitelji. Međutim, i dalje su zabilježena rizična ponašanja pa tako gotovo 30% mladih redovito pije alkoholna pića dok ih 10% koristi opojne droge, 34% ima simptome anksioznosti, a 20% depresivnosti i stresa.
Ulaganje u ukupnost kvalitete života članova zajednice na lokalnoj razini kako bi se prije svega, zadovoljile potrebe djece i mladih, osnovna je zadaća svake odgovorne zajednice te Grad Pula nastavlja s aktivnim promoviranjem zdravog života među mladima i njihovom dodatnom uključivanju u svakodnevno odlučivanje. Podsjećamo i kako je odlukom gradonačelnik Pule, u listopadu 2013. godine osnovano Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule s ciljem razvoja programa prevencije kriminaliteta te zaštite građana, materijalnih dobara i zajednice u cijelini.

Pin It on Pinterest