Potpore Pula 2019.: Svojim poduzetnicima Grad Pula dodijelio gotovo pola milijuna kuna bespovratnih poticaja

Na trećoj sjednici Povjerenstva za dodjelu bespovratnih potpora iz programa Potpore Pula 2019. koji je namijenjen poticanju razvoja gospodarstva Pule, ukupno je odobreno 40 novih zahtjeva poduzetnika u iznosu od 470.214,33 kune te je time gotovo u potpunosti iskorišten dodatni fond kojeg je Grad Pula namijenio poduzetnicima u ovoj godini.

Naime, nakon što su pulski poduzetnici iskazali veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada Pule za poticanje razvoja malog gospodarstva od ukupno milijun kuna, odlukom gradonačelnika osigurano im je novih pola milijuna kuna koje su zainteresirani poduzetnici gotovo u potpunosti iskoristili.

„Interes poduzetnika je zbilja velik što znači da je odluka o dodjeli dodatnih pola milijuna kuna iz gradskog proračuna bila opravdana i drago mi je da su poduzetnici to prepoznali. Nije slučajno Pula danas uz Zagreb grad s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo i jedan od gradova s najboljom poduzetničkom klimom. Ponosni smo na naše vrijedne i uspješne poduzetnike koji svojim radom unaprjeđuju ukupni razvoj našeg grada“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Za Potpore novoosnovanim tvrtkama odobreno je 24 zahtjeva u iznosu 232 tisuće kuna, dok je za Potpore za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine odobreno 6 zahtjeva u iznosu od 137,1 tisuća kuna. Za Potpore za IT sektor odobreno je svih 5 pristiglih zahtjeva u iznosu od 67,7 tisuća kuna a za Potporu za uvođenje inovacija u proizvodnju odobren je jedan zahtjev u iznosu od 9,9 tisuća kuna. Za Potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata odobren je jedan zahtjev u iznosu od 5 tisuća kuna, a isti je iznos odobren i za jedan zahtjev za Potpore za sufinanciranje pojedinačnog nastupa poduzetnika na međunarodnim sajmovima. Za Potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje pristigla su i odobrena dva zahtjeva u iznosu od 12,5 tisuća kuna.

Nakon isplate sredstava po zahtjevima odobrenim na trećoj sjednici Povjerenstva, preostaje poduzetnicima do kraja godine preostaje još 29,7 tisuća kuna slobodnih sredstava.

Pin It on Pinterest