Bezidejna Istra 1961 „isčupala“ bod Slaven Belupu

Piše: Stefan Bošnjak

Slaven Belupo – Istra 1961 0 : 0

U sklopu 14. Kola 1. HNL, momčad Ivana Preleca odmjerila je snage sa konkurentom za opstanak – Slaven Belupom. Bila je to utakmica u kojoj je više prilika stvorio Slaven Belupo no nije ih iskoristio te su obje momčadi podijelile bodove.

Prvih nekoliko minuta dosta borbeno na terenu sa obje strane, ali bez prilika ili udaraca po golu. Pritiskom Istre na polovici Slavena dolazimo do prve prilike na utakmici. U 5′  Laukžemis dobro uklizuje stoperu Slavena i oduzima loptu, daje za Bušnju koji iz kosa puca ravno u Ježinu. Puno okomitija Istra danas, no i dalje uz isti problem – završnicu. Do sljedeće prilike se čekalo do 32′ kada Gržan i Grujević kombiniraju po desnoj strani, a zatim Grujević iz vrlo teške pozicije puca visoko preko gola. Zaprijetio je i Slaven Belupo, Lima nakon ubačaja sa desne strane glavom puca, ali lopta odlazi malo malo pored gola. Opasna Istra pred kraj prvog poluvremena. Nakon kornera Pavić puca sa 25 metara, a lopta se od Galilee odbija pored gola.

U nastavku, u 58′ ubacuje Gržan iz slobodnog udarca sa centra,  a Bosančić glavom puca pored gola. U 73′ uzvraća Krstanović koji je pravovremeno utrčao, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 76′ Krstanović je najbliže pogodku. Kombinirali su igrači Slavena po rubu kaznenog prostora, dali za Krstanovića koji sa šesnaestak metara lijevom nogom puca snažno, a Čondrić još bolje brani. U 77′ Glavčić iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara od gola puca po sredini ravno u Čondrića. U 85′ Ćuže nakon solo prodora po lijevoj strani puca sa 25 metara no po sredini pa Ježina sa lakoćom brani. U 87′ nakon ubačaja sa lijeve strane Mikulić puca, ali malo pored gola.

Vrlo siromašna utakmica sa obje strane, no ovaj puta, Istra 1961 se vraća u Pulu sa barem jednim bodom. Istra 1961 svoju sljedeću prvenstvenu utakmicu igra u petak 8.11.2019. protiv Gorice na Aldo Drosini. Utakmica se igra sa početkom u 18:00h.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Pavić 6.5, Tomašević 6.0, Bosančić 6.0, Grujević 6.0, Močinić 6.0 (od 80′ Lončar) , Galilea 6.0, Ivančić 6.0, Bušnja 6.0 (od 45′ Ćuže), Laukžemis 6.5 (od 90′ Perić – Komšić), Gržan 6.5.

Slaven Belupo: Ježina, Goda, Božić, Mikulić, Paracki, Glavčić, Puclin (od 90′ Koh), Lulić, Bačelić-Grgić, Ejupi, Lima (od 59′ Krstanović) 

Pin It on Pinterest