Obilježeno 10. okupljanje lovaca i nacionalna proslava zaštitnika lovaca Svetog Huberta

Danas je u hotelu Park Plaza Histria u Puli održano 10. okupljanje lovaca u sklopu nacionalne proslave zaštitnika lovaca Svetog Huberta. Susret se održao u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Istarske županije.

Svoju potporu ovom događaju pružio je gradonačelnik Boris Miletić koji je poželio svima srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu  te izrazio zadovoljstvo što je upravo Pula ove godine domaćin nacionalne proslave obilježavanja Svetog Huberta, zaštitnika lovaca. „Drago mi je vidjeti vas u ovako velikom broju što je dokaz zajedništva i međusobne povezanosti koju kao lovci imate i to je nešto što valja njegovati i čuvati. Ono što je također važno je vaša povezanost s prirodom kao i  velika odgovornost te  moralna obaveza koju imate da svojim radom kontinuirano širite i jačate svijest o važnosti očuvanja prirode i okoliša“ poručio je gradonačelnik Miletić. Prisutnima su se prigodnim govorima obratili i predsjednik Lovačkog saveza Istarske županije Graciano Prekalj, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin, pomoćnica ministra poljoprivrede Renata Ojurović i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak.

Proslava, koja je okupila više od 30 lovačkih saveza iz čitave Hrvatske sa 1500 sudionika, ovjekovječena je milenijskom fotografijom u Areni nakon čega je održan svečani mimohod gradom i misa u pulskoj Katedrali.

Lovački savez Istarske županije osnovan je 1995. godine od strane Lovačkih udruga sa područja Istarske županije i od samog osnivanja član je Hrvatskog lovačkog saveza. Jedan od temeljnih ciljeva udruživanja je gospodarenje lovištima na području Istarske županije uz maksimalno poštivanje prirodnih zakona te očuvanja prirode i okoliša. Danas Lovački savez istarske županije ima 38 lovačkih društava i broji 4000 lovaca.

Pin It on Pinterest