U kupališnu sezonu na Valkane s uređenim internim vodovodnim razvodom

Kako bi uredili internu vodovodnu infrastrukturu kupališta Valkane, započinju radovi na sanaciji i prilagodbi vodoopskrbne mreže unutar zone kupališta Valkane, odnosno interni vodovodni razvod kojega su postojeće vodovodne cijevi u derutnom stanju.

U sklopu projekta sanacije i prilagodbe vodovodnih priključaka i internog vodovodnog razvoda izvest će se i novo vodomjerno okno za 4 vodomjera te razvod od 4 zasebna priključka za postojeće korisnike (ugostiteljski objekti i tuševi). Izvođač radova je Murgons d.o.o. Pula, a vrijednost investicije,  koja se planira okončati do kraja godine,  iznosi 350.000,00 kuna.

Grad Pula godinama ulaže značajna sredstava u navedeno kupališta kako bi se doprinijelo čim većoj kvaliteti plažnog prostora za sve kupače. U tom kontekstu navedimo da je uređena centralna zona kupališta, odnosno sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa, uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, a tijekom prethodnog razdoblja uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta , postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, kupalište je obogaćeno sa stolovima, klupama i ostalo.
Ulaganje u pulske plaže i kupališta predstavlja značajnu aktivnost Grad Pule koje imaju za cilj povećanje atraktivnosti i kvalitetu boravka za sve korisnike takvih lokacija.

Pin It on Pinterest