Promocija knjige “Odgonetke” Izabele Bilić-Rovis

Nova knjiga Izabele Bilić-Rovis zbirka pjesama za djecu Odgonetke bit će predstavljena u Središnjoj knjižnici u četvrtak, 14. studenog 2019. u 18 sati.

Uz autoricu o knjizi će govoriti recenzentica prof. dr. sc. Diana Zalar s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stihove u ritmu čitanja predstavit će učenici 5. razreda OŠ Vidikovac, dok su posebni gosti mališani iz Dječjeg vrtića Sunce Fažana.

Izabela Bilić-Rovis rođena je 1969. u Puli, gdje je stekla osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stekla je zvanje diplomiranog ekonomista, a na Pedagoškom fakultetu u Puli diplomirala predškolski odgoj s temom Glina kao medij dječjeg stvaralaštva. Pokrenula je Udrugu Legengrad pri kojoj djeluje Glinaonica, dječja keramička radionica. Intenzivno se bavi pedagoškim radom koristeći glinu kao poticaj za dječje stvaralaštvo. Surađivala je s predškolskim, osnovnoškolskim i drugim institucijama na području Istarske županije te je postavila dvadesetak izložbi dječjih radova u glini (Glina i mašta mogu svaštaPula u rukama djeceLikovi iz davnineDijete i glinaIstricaGlinoteka…). Članica je Kerameikona, hrvatskog keramičarskog udruženja. U svom je životu, radu i stvaralaštvu posvećena djeci te inspirirana dječjom igrom, maštom, kreativnošću, prirodom i zavičajem. Autorica je dječje zavičajne zbirke pjesama Čakavčice i zavičajnog kalendara Čalendar, a zbirka pjesama Odgonetke njezino je treće poetsko djelo za djecu.

Iz recenzije: “Jedna od najzanimljivijih karakteristika autoričina stila jest iznenadna pojava duhovite sličice ili nekad podrugljivoga zamjećivanja potankosti života. Ova osobitost komplementarna je s vezanošću Izabele Bilić-Rovis za kratke i jasne forme, u kojima je moguće s veseljem prikazati kaleidoskopske ljepote života. U tome nalazim pravu odgonetku njenoga pisma.”

Izdanje djela financijski je podržala Istarska županija – Upravni odjel za kulturu.

Pin It on Pinterest