DAVOR KOMAR VICEPRVAK HRVATSKE POJEDINAČNO – ZORAN PERUŠKO BRONČANI

U Pulu su se vratili boćari i boćarice BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ , koji su u Istru donijeli srebro i broncu sa prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. 

Nakon pet odigranih kola diljem Hrvatske (Osijek, Zagreb, Slavonki Brod i Požega, puležan Davor Komar osvojio je 2. mjesto/srebro na prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom pojedinačno. U finalu je nakon izjednačene igre i rezultata 4:4, za bod izgubio u nastavku (tea breaku) od mlade zagrebačke reprezentativke, Katarine Strunjak.

Komar je inače do sada sedam puta osvajao prvenstvo Hrvatske pojedinačno, a od 2014. godine četiri godine uzastopno. U svojoj boćarskoj karijeri osim nebrojenih međunarodnih pehara i medalja, te bezbroj osvojenih srebra i bronci na domaćim terenima, Komar je osvojio i ukupno 21 titulu prvaka Hrvatske (7 x prvenstvo Hrvatske pojedinačno, 5 x prvenstvo Hrvatske u paru i 8 x KUP Hrvatske pojedinačno). 

Broncu na prvenstvu u Zagrebu u svojoj BC1 kategoriji osvojio je fenomenalni boćar Zoran Peruško iz Peruški/Marčana, koji je ove godine bio i srebrni na KUP-u Hrvatske pojedinačno u Splitu. 

Manje sportske sreće ovog puta imala je članica Kluba, puležanka Melisa Osmanović koja je u konačnom poretku osvojila peto mjesto. Čestitamo!!! Bravo!!! Prvenstvo se održalo u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom. 

Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Valteru Ivančiću, Zvjezdani Grganja i Vladimiru Reliću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni. Posebnu zahvalu upućujemo Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji, Gradu Pula, Općini Marčana i Društvu distrofičara Istre, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na prvenstvu tijekom 2019. godine.

Slijedeće što slijedi, je nastup članova i članica našeg Kluba na Državnom prvenstvu u BC5 kategoriji za tročlane ekipe, koje će se u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora održati slijedećeg vikenda u Poreču. Nakon Poreča slijedi nacionalni turnir u Velikoj Gorici i kao završnica, sudjelovanje na međunarodnom turniru u poljskom gradu Konopiska, čime se ujedno i završava ova boćarska 2019. godina. 

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’


Pin It on Pinterest