Ukusna jela i puno zabave na pulskim tržnicama

Bogati gastronomski i zabavni programi održali su se danas na obje pulske tržnice, u centru i na Verudi.

Tako je tržnici na Verudi, na Trgu kralja Tomislava imala poseban gastronomski događaj pripremanja jela u velikoj Pulskoj padeli, a za zabavne note pobrinula se grupa Val.

Također na središnjoj gradskoj tržnici nastupili su In Vino Veritas, a održala se i manifestacija Mirisi i okusi kojima su se pridružuli izlagači manifestacije HandMade by Markat. Zabave nije nedostajalo niti na 1. katu tržnice gdje je svojim nastupom obogatila posjetu tržnici grupa Side Effects.

Ovom prigodom vrijedi najaviti i ponovni susret s kuharima i chefovima tijekom Gastro jutra na 1. katu gradske tržnice. Manifestacija će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca od 10 do 12 sati na 1. katu zgrade tržnice. Ova manifestacija nastala je u suorganizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula. Gastro događaj održava se u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu zgrade tržnice.  U kreiranju tri dana Gastro jutra, sudjeluje ukupno osam ugostitelja a oni su: El Pulari meksički restoran, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera iz Šišana, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta, restoran Šurida, slastičarnica Fortuna i restoran Škuža.  Tri ponedjeljka moći će se pogledati kako nastaju ova jednostavna jela ali i degustirati nekoliko zalogaja pripremljenih delicija. U ponedjeljak, 16. prosinca pripremat će se pečenje od boškarina, a za 23. prosinac ne propustite pogledati kako se priprema prava domaća buzara od pedoća.

Pin It on Pinterest