Vijeće MO Stari Grad predložilo nekoliko rješenja za uređenje prometa u centru grada

Na poziv Vijeća mjesnog odbora Stari Grad, zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek zajedno sa suradnicima prisustvovao je posljednjoj sjednici Vijeća koja je održana u prostorijama Komunalne palače, a na kojoj se raspravljalo o pitanju uređenja prometa u starogradskoj jezgri.

Prema riječima zamjenika predsjednice Vijeća Kristijana Biteria, potaknuti dugogodišnjim problemom parkiranja i sve učestalijim podnescima žitelja starogradske jezgre, vijećnici su predložili nekoliko načina s ciljem rješavanja prometovanja i parkiranja u starogradskoj jezgri. Vijeće Mjesnog odbora predložilo je povećanje cijene parkiranja na području centra tijekom turističke sezone kao i preraspored parkirnih zona. Također, Vijeće je predložilo vraćanje parkirnih mjesta pod naplatom na Rivi od ulaza u Uljanik do Katedrale te uvođenje zabrane prometovanja dostavnih vozila Kandlerovom i Ulicom Sergijevaca uz istovremeno omogućavanje dostavnim vozilima parkiranje u Flaciusovoj ulici.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zahvalio je na predloženim rješenjima i naveo kako se kao i svaki više tisućljetni grad, i Pula zbog svojim povijesnih i prostornih specifičnosti suočava s izazovima u prometu u samom centru grada. Dodao je kako je za Grad Pulu rješavanje pitanje prometa jedan od glavnih prioriteta, zbog čega su uostalom u zadnjih nekoliko godina uložena znatna financijska sredstva upravo u komunalnu infrastrukturu.

Na kraju, zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako će nadležni odjel za prostorno uređenje i komunalni sustav razmotriti pristigle prijedloge i rješenja Vijeća te će ih imati u vidu prilikom planiranja budućih zahvata u prometu u starogradskoj jezgri.  

Pin It on Pinterest