Miletić: Želim nam da u 2020. konačno dočekamo da u Istri vrijede jednaka pravila kao u ostatku Hrvatske

PULA – „Na izmaku ove godine želimo po običaju položiti račune našim građanima, kako bi se jasno znalo što smo učinili u proteklom mandatu, koliki smo dio programa realizirali, a gdje smo mogli bolje“, istaknuo je predsjednik IDS-a Boris Miletić na tradicionalnom prijemu za novinare povodom kraja godine. Zahvalivši se „svim predstavnicima medija na suradnji i korektnom izvještavanju te medijskoj kritici, dok god je ona opravdana i nepristrana“, Miletić je napomenuo:

– 2019. je godina za IDS bila izazovna, ali iznimno uspješna. S našim smo građanima i partnerskim strankama osvojili mjesto u Europskom parlamentu, a naš je Valter Flego u svega 6 mjeseci pokazao da će Istra i Hrvatska imati koristi od njegovog rada. Postigli smo odlične rezultate na izborima za Vijeća mjesnih odbora diljem istarskih gradova, afirmirali IDS kao utjecajnu stranku u sklopu europske liberalne obitelji te realizirali brojne važne projekte za našu regiju. 

– S druge strane, 2019. će zauvijek ostati urezana u našim sjećanjima kao godina u kojoj je Vlada uspjela zaustaviti, nadam se, samo privremeno proizvodnju u Uljaniku.  Zato je moja želja za 2020. godinu da se Uljaniku omogući nastavak proizvodne djelatnosti, ne samo zbog milijarde kuna viška koje građani Istre iz godine u godinu uplaćuju u državnu blagajnu, već zbog jednostavne logike ravnopravnih kriterija. Želim nam da u 2020. konačno dočekamo da u Istri vrijede jednaka pravila kao u ostatku Hrvatske. Želim da se prekine praksa Vlade – jedan pristup za Pulu, drugi za Rijeku, treći za Slavonski Brod, naglasio je Miletić jasno se referirajući na drastično različit pristup Vlade u rješavanju krize u Uljaniku, 3. Maju i Đuri Đakoviću. 

– U 2020. jedan od naših prioriteta bit će rješenje pitanja statusa županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun te našim građanima omogućiti najmodernije postrojenje za obradu otpada. Takvo moderno postrojenje preduvjet je za razvoj Istre kao zelene i zdrave regije te dizanje naše turističke ponude na još višu razinu, naveo je predsjednik IDS-a naglasivši da je i u ovoj godini Istra nastavila rasti i napredovati.

– Do otvorenja nove Opće bolnice u Puli – najmodernije bolnice u ovom dijelu Europe! – dijele nas doslovno dani. Radovi na proširenju Istarskog ipsilona odvijaju se po planu. Da su istarski gradovi u samom vrhu po kvaliteti življenja i poslovanja, potvrđuju ne samo brojne nagrade i priznanja, već i podatak da je Istra jedina županija u Hrvatskoj koju se više ljudi doselilo no što se iselilo.  – U svim istarskim gradovima i općinama realiziraju se brojni razvojni projekti, na području infrastrukture, školstva, zdravstva, socijalne skrbi za građane treće životne dobi i tako dalje. 

Miletić se osvrnuo i na nadolazeće predsjedničke izbore u nedjelju, kazavši da „ne možemo biti zadovoljni stanjem u Hrvatskoj, jer u 2019. Hrvatska se dodatno centralizirala, jačale su radikalne desne opcije, a kampanja za predsjedničke izbore pokazuje da se desnica natječe tko će biti radikalniji i tko će imati ekstremnije ideje“. – Sve nas to vraća desetljećima unatrag i dodatno srozava vjerodostojnost kako politike općenito, tako i reputaciju naše zemlje u svijetu. U nedjelju imamo mogućnost to promijeniti. Važno je da Hrvatska izabere predsjednika koji će nas odvesti u budućnost, a ne u prošlost. Izbor je jednostavan, naglasio je Miletić te pozvao građane da „izađu na izbore i podrže Zorana Milanovića, jer nije svejedno u kakvoj ćemo zemlji živjeti!“.

– Za kraj, svima želim uputiti najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da Vam 2020. donese nove uspjehe na osobnom i poslovnom planu, zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić. 

Pin It on Pinterest