Održan predblagdanski susret poslovnih žena iz Istarske županije

Umrežavanje, motivacija i sinergija privatnog i javnog sektora ključ su uspjeha

Predblagdanski susret poslovnih žena iz Istarske županije, koji su organizirali HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Istra, okupio je jučer u Komori brojne poduzetnice, predsjednice uprava i čelne osobe u istarskim tvrtkama, institucijama, udrugama, medijima i lokalnoj samoupravi. „Ovaj predblagdanski susret je prigoda da se krajem godine rezimiraju poslovni uspjesi, da se zajednički podijele iskustva i napori poslovnih žena, te ujedno poveže gospodarstvo sa svim drugim društvenim djelatnostima. Bez zajedničke sinergije nije moguće ostvariti potpuno zadovoljstvo u funkcioniranju društva, rekla je predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, dodavši kako razmjena iskustava i međusobna podrška snažno doprinose motivaciji žena za poticanje bavljenja poduzetništvom. 


Istarska županija ima dobru sliku ženskog poduzetništva, puno je izrazito snažnih žena u poduzetništvu kao i žena na visokim upravljačkim funkcijama. Gordana Deranja, predsjednica Ogranka istarskog Kruga i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, prepoznata je u široj javnosti kao jedna od najmoćnijih žena hrvatskoga gospodarstva, rekla je Jaklin Majetić.

Gordana Deranja istaknula je kako je ovaj predblagdanski susret prilika da se motiviraju i ostale žene da preuzmu odgovorne funkcije istaknuvši pritom kako je „došlo vrijeme da počnemo mijenjati gospodarsku kulturu u Hrvatskoj, kako bi se krenulo naprijed i gradilo pravednije društvo.“

Pin It on Pinterest