Iznimno velik interes zakupaca za poslovnim prostorima Grada Pule

Čak  20 poslovnih prostora od 23 ponuđenih za davanje u zakup na rok od 10 godina izlicitirano je usmenih nadmetanjem održanim u petak 20. prosinca 2019. godine u Komunalnoj palači. Trenutno je u tijeku donošenje Odluke o prihvatu ponuda i zaključivanju Ugovora o zakupu poslovnih prostora.

“Grad Pula intenzivno radi kako bi se motivirali zakupci i privukli ljudi da dođu u centar a jedna od takvih aktivnosti bila je, između ostalog, nova Odluka o davanju u zakup i kupoprodaju poslovnih prostora i Odluka o utvrđivanju zakupnine, zona i djelatnosti u poslovnom prostoru Grada Pule koje je Gradsko vijeće usvojilo i u kojoj su regulirane točno određene djelatnosti i ponude. Činjenica je da su trgovački centri koji su se u Puli otvorili, privukli dio kupaca koji sada više ne mora dolaziti u centar kako bi zadovoljili svoje potrebe i po čemu Pula nije izuzetak već je takva situacija karakteristična i u drugim gradovima. Da bi netko došao u centar grada, mora imati ili naviku ili potrebu. Potrebu nije lako kreirati ali na tome se, vidljivo je iz navedenog, kontinuirano radi, kao što se radi na ponudi čitavog niza aktivnosti i manifestacija kojima se značajno utječe na navike građana i gostiju. Kroz kulturu i događanja koja Grad Pula nudi, potiče se interes za dolazak u centar grada, a uz više od tisuću manifestacija, koliko ih Pula godišnje broji, upravo je i bogat prosinački program jedan od takvih”, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Naime, temeljem javnog natječaja objavljenog početkom prosinca ove godine, za 20 poslovnih prostora uplaćena je jamčevina u odgovarajućem roku od strane 47 ponuditelja. Drugim riječima interes je bio izuzetan. U konačnici od 20 izlicitiranih poslovnih prostora njih je 12 zadržalo početnu utvrđenu zakupninu budući je za iste postojao interes samo jednog ponuditelja, odnosno određenim ponuditeljima prijave nisu bile uredne, dok se za ostalih 8 prostora licitiralo do konačno najpovoljnije ponude.

Od svih prostora koji su bili izloženi, interesa nije bilo jedino za poslovne prostore na adresama: Veronska br.3, Smareglina br.7 i Trg 1.svibnja br.4 (ex Rio).

Kao što je uvodno navedeno Odluka o prihvatu ponuda još je u tijeku i po donošenju iste zaključivat će se ugovori sa svima koji su prostore izlicitirali. Ukoliko, pak, netko odustane od potpisivanja ugovora gubi jamčevinu, a prostor ostaje prazan, odnosno dostupan za sljedeći natječaj na kojemu će se, između ostalih, naći i poslovni prostori koji ovim Pozivom nisu izlicitirani. Na taj način nastavit će se s poticanjem gospodarskog razvoja, proširenjem i obogaćivanjem ponude u Puli za sve građane i brojne turiste, te kao najvažnije omogućit će otvaranje novih radnih mjesta.

Pin It on Pinterest