Dodijeljeno 20 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja u zdravstvu

Istarska županija je ove godine po prvi put objavila Natječaj za dodjelu stipendija studentima na studijima za deficitarna zanimanja u zdravstvu u Istarskoj županiji za akademsku godinu 2019./20. i to za deficitarna zanimanja/studije: doktor medicine i prvostupnik medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Dodijeljeno je 20 stipendija, a ugovore sa stipendistima danas je, u sjedištu Istarske županije, u Puli, potpisao zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin. Župan je, tom prigodom, čestitao svim studentima naglasivši kako vjeruje da će im županijska stipendija pomoći u pokrivanju troškova školovanja. Većina studenata, kako je župan doznao u razgovoru, pohađa Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, u trajanju od šest godina. 

„Kao što znate, u Puli gradimo novu Opću bolnicu koja će biti opremljena najsuvremenijom opremom te će, vjerujem, biti jedna od najboljih bolnica u ovom dijelu Mediterana. Nadam se da ćete vi kao mladi entuzijasti, pri završetku školovanja, izabrati raditi upravo u našoj Bolnici ili nekoj drugoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi“, poručio je župan Radin dodajući kako uskoro počinje i gradnja nove Medicinske škole u Puli.

Na natječaj za dodjelu stipendija koji je bio raspisan početkom studenog pristigle su 34 prijave redovitih studenata. Iznos stipendije iznosi 2.200,00 kuna mjesečno, a isplaćuje se deset mjeseci, od 1. listopada do 31. srpnja. Stipendija će se studentima odobravati do kraja studija dok će stipendisti u statusu apsolventa stipendiju moći primati maksimalno deset mjeseci, te to pravo koristiti samo za jednu akademsku godinu i to ili prilikom dovršetka obrazovanja na preddiplomskom ili prilikom dovršetka obrazovanja na diplomskom studiju. 

Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima Istarske županije za akademsku godinu 2019./20. bit će raspisan u siječnju 2020. godine, dok se u veljači planira objava i Natječaja o stipendiranju redovitih studenata slabijeg imovnog stanja.

Pin It on Pinterest