SIJEČANJ U KINU VALLI U ZNAKU MJESECA NORVEŠKOG FILMA

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Kinu Valli će se po prvi puta održati program Mjesec Norveškog filma. 

Od 7. siječnja do 4. veljače 2020. godine, svakog utorka popodne i u jutarnjim terminima u nedjelju 19. i 26. siječnja, prikazat će se po jedan suvremeni norveški film, odnosno film za djecu.

Program će započeti 7. siječnja u 18.30 sati uz prigodni domjenak, nakon čega u 19.10 sati slijedi otvorenje programa uz pozdravni govor predstavnika Veleposlanstva Kraljevine Norveške i projekcija višestruko nagrađivane drame Slijepa  Eskila Vogta iz 2014. godine. Ingrid, glavna junakinja filma nedavno je izgubila vid te se povukla u sigurnost svojeg doma. Duboki strahovi i potisnute fantazije uskoro je potpuno zaokupe. Film je osvojio brojne nagrade uključujući i one na festivalima u Berlinu i Kopenhagenu te zadovoljio visoke kriterije filmskih kritičara. Ulaz na projekciju je slobodan.

Program, nadalje, uključuje filmove Prije snijega (r. H. Zaman), Redoslijed Nestanka (H. P. Moland), Ostati živ (r. C. Blom), Optimisti (r. G. Magnor) te filmove za djecu Operacija Arktik (r. G. Bøe-Waal) i posljednji kolaž norveških kratkih filmova za najmlađe, koji će se prikazivati na originalnom jeziku uz engleske podnaslove, a za koji je ulaz slobodan.

Cijena ulaznice za ostale filmove iznosi 15kn. Više informacija o filmovima možete pronaći na www.kinovalli.net .

Pin It on Pinterest