60. OBLJETNICA OKUD-a ISTRA

U subotu 18.01.2020 u u 19.00 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli održati će se koncert povodom obilježavanja 60. godina djelovanja OKUD-a ISTRA.

Udruga OKUD “Istra” je neprofitna organizacija kulturno-umjetničkih djelatnosti osnovana 15. veljače 1959. godine. Kroz šezdeset godina djelovanja, okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Sa svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske u svijetu. Posebna je briga udruge promicanje i promoviranje harmonike, pa je u OKUD-u Istra najznačajnija sekcija harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić”. 

U prostorijama OKUD-a “Istra” organizirani su i tečajevi za harmoniku, gitaru, klavir, sintisajzer, solo pjevanje i bubnjeve za djecu i odrasle.

OKUD “Istra” organizator je i vrlo značajnih manifestacija kao što su Međunarodni susret harmonikaša, Ljetna škola harmonike te Pula Guitar Fest.

Na koncertu obljetnice nastupati će harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić, polaznici tečajeva, KUD Uljanik iz Pule, plesna grupa Flame iz Rijeke te gosti. Ulaz je besplatan.

Pin It on Pinterest