ANTONJA 2020 I 7. FESTIVAL ISTARSKE SUPE u ROVINJSKOM SELU

29. Izložba vina i 17. Izložba maslinovih ulja Rovinjštine – ANTONJA 2020 održat će se u subotu, 18. siječnja, a 7. Festival istarske supe održat će se u nedjelju, 19. siječnja 2020. godine u Rovinjskom Selu

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u Rovinjskom selu najavljen je bogat program Antonje – 29. Izložbe vina i maslinovih ulja Rovinjštine i 7. po redu Festival istarske supe. Ovim putem su se predstavnicima medija obratili zamjenik gradonačelnika i predsjednik Udruge Agrorovinj Kristijan Damijanić, potpredsjednik Udruge Agrorovinj Enrico Cernecca i predsjednik Mjesnog odbora Vlado Cvitić.

Uvodnim riječima obratio se predsjednik Udruge Damijanić: „Ovogodišnje manifestacije održat će se u subotu i nedjelju, 18. i 19. siječnja u Rovinjskom selu i to; Antonja 2020 koja objedinjava 29. Izložbu vina i 17. Izložbu maslinovih ulja Rovinjštine održat će se u subotu s početkom u 17 sati, a program 7. Festivala istarske supe počinje pod velikim šatorom u 13 sati u nedjelju, 19. siječnja“.

Vlado Cvitić je ispred Mjesnog odbora pozvao sve mještane i ostale brojne posjetitelje da se okupe na njihovoj tradicionalnoj fešti. „Prema tradiciji iz davnina, običaji su nalagali da lokalni žitelji pozovu i ugoste svoju rodbinu te druge goste na ovu tradicionalnu feštu Rovinjskog sela.“

Najstarija izložba vina u Istri i u Hrvatskoj Antonja poznata je po tome da nudi na kušanje mlada i zrela vina proizvedena na Rovinjštini. Ocjenjuju se vina 2019., a moći će se kušati i ostala široka paleta vina ovoga kraja. Na Antonju dolaze i lokalna  maslinova ulja koja će također biti ocjenjivana. Novitet izložbe bit će kutak s ekološkim i biodinamičnim vinima te će se s takvim vinima predstaviti čak tri vinara. 

Antonja i Festival istarske supe ove će se godine održati na novoj lokaciji  rukometnog igrališta i šator će biti 650 m² koji će omogućiti još više sadržaja za posjetitelje. Ulaz na programa tijekom dana i večeri te na koncerte je besplatan. „Pozivam vas da degustirate i kupite naše lokalne proizvode u butigi naše udruge koja će nuditi sve najbolje što Rovinjština nudi. U programu sudjeluju i naši gosti iz Međimurske županije iz Nedelišća. Novitet je i veliko prijenosno ognjište na kojemu će se stalno pripremati supa, a kušajte i ostale gastro delicije jer ćete sigurno biti zadovoljni, očekuje vas bogata gastronomska ponuda“, istaknuo je Cernecca. Pored zabavnih programima bit će tu i izložba bukaleta ukrašenih ručicama lokalne djece ali će se moći pogledati i pravi kolekcionarski komadi.

Kupnjom čaše za vino u subotu ili bukalete u nedjelju, moći će se degustirati vina u subotu, a u nedjelju uz bon za konzumaciju moći će se kušati supa. Cijena čaše i bukalete iznosit će 50 kuna.

Organizatori pripremaju još nekoliko noviteta koji će obogatiti dolazak na manifestacije kako u subotu tako i u nedjelju. 

Naime, sve posjetitelje mogu iznenaditi bogate nagrade, a postaju potencijalni dobitnici kupnjom čaše ili bukalete. 

U nedjelju je u pripremi i najveća supa na svijetu u bukaleti od 20 litara, a u natjecateljskom dijelu pripreme supe sudjelovat će ukupno 12 timova. Timovi sudjeluju u dvije kategorije i to u pripremi kreativne ili tradicionalne istarske supe. Festival istarske supe ima županijsku notu jer dolaze timovi iz cijele Istre. 

Za zabavni program u subotu bit će zaduženi Replay Band i Luka Basi, a u nedjelju glazbenici grupe Tri deca i zatim Alfa Time Bend. 

Osiguran je javni prijevoz za dolazak do Rovinjskog sela, a sve detalje potražite na službenim stranicama Udruge Agrorovinj www.agrorovinj.hr  .

Organizatori Antonje 2020 i 7. Istarskog festivala supe je Udruga Agrorovinj, a suorganizatori su Mjesni odbor Rovinjsko selo i Udruga obrtnika Rovinja.

Uz pokrovitelje, sponzore i prijatelje manifestacija koji su omogućili da vas dočeka bogat program u oba dana, vjerujemo da će za ovaj vikend svi putevi voditi u Rovinjsko selo. Vidimo se 18. i 19. siječnja 2020. godine.

Program

17:00 sati–Susret sa vinarima i uljarima (degustacija vina i maslinovog ulja) 

18:00 sati – Replay bend   

18:30 sati–Pozdravne riječi i otvorenje „Antonje 2020“ (bit će još definirat i javljen)

19:00 sati– Podjela nagrada i priznanja za maslinova ulja

20:00 sati – Podjela nagrada i priznanja za vina   

21:45 sati – Podjela nagrada posjetiteljima

22:00 sati – Luka Basi   

Voditeljica programa – Suzana Modrušan Krošnjak

Zabavni program: Replay Band i Luka Basi 


Pin It on Pinterest