Boris Miletić: „Sudbina Uljanika i njezinih radnika i dalje je u rukama Vlade RH“

Nastavno na današnju odluku Skupštine vjerovnika o nastavku poslovanja društva Uljanik d.d., prenosimo izjavu gradonačelnika Pule Borisa Miletića.

„Današnjom odlukom Skupštine vjerovnika Uljanika samo je produžena agonija radnika jer Vlada RH opet, po tko zna koji put odugovlači s donošenjem odluke o sudbini brodogradnje u Puli.

Iako je danas donesena odluka da nema osnove za izradu stečajnog plana i da se obustavlja poslovanje društva Uljanik d.d., znamo da realna mogućnost za oživljavanje brodogradnje u Puli i dalje postoji, no o tome odlučuje isključivo Vlada RH  koja je i na najveći vjerovnik društva.

Dakle, sudbina Uljanika i dalje je u rukama Vlade RH koja već mjesecima, bezrazložno odugovlači s donošenjem odluke, gubeći dragocjeno vrijeme prebacivajući odgovornost na druge umjesto da traži konkretna rješenja.  

Apsolutno pozdravljam odluku Vlade da spasi tvrtke poput Đure Đakovića i 3. Maja, no zbog selektivnog pristupa države prema strateškim tvrtkama, Uljanik nažalost ne može računati na isti tretman.

Unatoč današnjoj odluci i unatoč tome što Grad nema nikakvih izravnih nadležnosti odlučivati o nastavku rada Uljanika, vjerujem da za Uljanik još uvijek ima nade. Grad Pula oduvijek je pomagao brodogradilištu i njegovim radnicima, a tako će biti i ubuduće.“

Pin It on Pinterest