Polaganje instalacija na prometnicu koja povezuje Valtursku ulicu s Japodskom ulicom/Ulicom Bože Gumpca

S ciljem nastavka aktivnosti po projektu izgradnje prometnice s potrebnom infrastrukturom koja povezuje Valtursku ulicu s Japodskom ulicom/Ulicom Bože Gumpca, od četvrtka, 23. siječnja 2020. godine od 10 h, ista će se zatvoriti za sav promet.

Naime, predmetni izvedeni „proboj“ od Valturske do Japodske koristio se kao obilazni pravac budući su u tijeku i radovi izgradnje rotora na raskrižju Valturske s Ulicom Jurja Žakna i Japodskom.
S obzirom da će se započeti s polaganje potrebnih instalacija na predmetnu prometnicu (proboj) te s izvođenjem ostalih radova predviđenih projektom, a koje nije moguće izvesti pod prometom, izvođaču je temeljem zahtjeva i dostavljenog elaborata privremene regulacije prometa, odobreno zatvaranje iste. Izgradnja i polaganje infrastrukture kako na „proboju“ a potom i dijelu Japodske ulice izvodit će se u fazama sukladno kojima će se prilagođavati i privremena regulacija prometa u trajanju do prve polovice travnja 2020. godine.

dav

Osigurani obilazni pravci, nastavno na izgradnju u povoj fazi, naznačeni su u grafici u privitku.
Podsjetimo, projekt izgradnje prometnice koja povezuje Valtursku ulicu s Japodskom ulicom/Ulicom Bože Gumpca obuhvaća izgradnju prometnice u duljini od 90 metara s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i elektroničkom kabelskom kanalizacijom. Izvođač radova je društvo Cesta d.o.o. koje izvodi i radove izgradnje rotora na raskrižju Valturske s Ulicom Jurja Žakna i Japodskom.
Ukupna ugovorena vrijednost navedenih investicija, prema provedenoj javnoj nabavi, je 6.737.707,60 kuna bez PDV-a, od čega izgradnja nove povezne prometnice iznosi 1.284.820,30 kuna bez PDV-a, a rekonstrukcija raskrižja Valturske i Jurja Žakna iznosi  5.452.887,30 kuna bez PDV-a.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Pin It on Pinterest