Najava prometne akcije kontrole alkoholiziranosti vozača

Radi povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, na području Policijske uprave istarske u noći s 25. na 26. siječnja 2020. godine (od 22 do 6 sati) policijski službenici će provest pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača. Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola nisu sposobni sigurno upravljati vozilom.
 
Na području Policijske uprave istarske 2019. godine evidentirano je 1600 prometnih nesreća u kojima su poginule 22 osobe, 109 osoba je teško, a 572 osobe su lakše ozlijeđene.
 
Alkohol je evidentiran kod 231 počinitelja prometnih nesreća, što čini udio od 14% u ukupnom broju prometnih nesreća. Alkohol u prometnim nesrećama s poginulim osobama evidentiran je kod pet počinitelja, što čini udio od 23% u ukupnom broju prometnih nesreća s poginulim osobama.
 
Pozivamo vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola, a druge sudionike u prometu da se ne voze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola. Ako je vozač pod utjecajem alkohola, a s njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol bolje je da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koristi drugi javni prijevoz koji je dostupan.

Pin It on Pinterest