Svjetska premijera knjige “Tijelo kao glagol” Lea Rafolta u knjižari Giardini 2

U srijedu, 29. siječnja u 20 sati u Klubu&knjižari Giardini 2 (Giardini 2, prvi kat) održat će se svjetska premijera nove knjige prof. dr. sc. Lea Rafolta “Tijelo kao glagol: japanski budo, transkulturalne tehnike i trening za izvedbu”

Leo Rafolt, poznati teatrolog, kineziolog i sveučilišni profesor u knjizi “Tijelo kao glagol: japanski budo, transkulturalne tehnike i trening za izvedbu” demonstrira kako japanski budo, ali i općenito japanske somatske prakse mogu biti zanimljive unutar kompleksa izvedbenih studija i izvedbenih umjetnosti. 

“Naslovna riječ glagol, prikladna metafora, jer autor tematizira specifične načine tjelesnog izražavanja, ovdje označuje pokret kao temeljnu sastavnicu scenske radnje, ali i pokret kao trajno stanje ljudskog tijela, napose izvođačeva tijela.”

Boris Senker

Leo Rafolt diplomirao je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio doktorski studij komparativne književnosti i doktorirao 2006. iz područja teatrologije. Završio je i doktorski studij primijenjene kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Boravio na Sveučilištima u Helsinkiju, Pečuhu, Washingtonu, Ljubljani, Varšavi, Katovicama, Vroclavu, Sosnoviecu, Parizu, Rimu, Tokiju, Osaki i Sapporu, Newcastleu itd. Sudjelovao je na tridesetak simpozija. Usavršavao se u na mnogim azijskim i europskim sveučilištima. 

Razgovor s Leom Rafoltom vodit će koreograf, plesač i redatelj Matija Ferlin.

Foto: Vesna Zednik

Pin It on Pinterest