Predstavnici Mjesnih odbora Kaštanjer i Gregovica upoznati s projektom izgradnje nove Medicinske škole

Projekt izgradnje nove Medicinske škole je najznačajnija investicija Istarske županije na području obrazovanja, ali od velike važnosti i za istarsko zdravstvo. Gradnja školske zgrade počinje sredinom veljače, a u tijeku su pripremni radovi. S ciljem informiranja javnosti o ovoj kapitalnoj investiciji, a koja će u prvom redu utjecati na stanovnike Mjesnog odbora Kaštanjer, na čijem će se području nalaziti škola,  te obližnjeg Mjesnog odbora Gregovica, danas je održan sastanak kojem su prisustvovali pročelnica županijskog Upravnog odijela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordano Škuflić, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Grada Pule Loris Mošnja, voditelj projekta Filip Banovac, predsjednik MO Kaštanjer Valter Bilić i tajnik MO Gregovica Nebojša Vuković. 

Tom su prigodom predstavnici spomenutih mjesnih odbora upoznati s pripremama za otvaranje gradilišta, koje između ostalog obuhvaćaju čišćenje parcele. Naime, postojeće zelenilo na parceli morat će biti uklonjeno, a već je izvršeno uobičajeno popisivanje prisutne vegetacije te je utvrđeno 34 komada, što stabala što većih gromova. Procijenjena vrijednost spomenutih biljaka iznosi oko 160 tisuća kuna. Također, utvrđeno je da će biti moguće tri biljke, točnije stablo masline, oleandar i magnoliju, presaditi na alternativno mjesto, na obližnjem području. Kako bi mjesni odbori i dalje imali zelenih površina, dogovorena je kupnja novih sadnica, u vrijednosti onih uklonjenih za što se poziva građane MO Kaštanjer i MO Gregovica, na iskazivanje prijedloga i ideja, kako o alternativnoj lokaciji sadnje, tako i o samoj vrsti sadnica. Stoga je dogovoreno da predstavnici navedenih mjesnih odbora, u narednom razdoblju, prikupe svoje prijedloge te ih dostave Istarskoj županiji. Neke od ideja lokacija, koje su se pojavile, odnose se na područja oko obližnje Talijanske Osnovne škole i one Srednje, vrtića Centar i Opće Bolnice Pula. 

Druga točka današnjeg sastanka odnosila se na regulaciju prometa, odnosno mogućnosti parkiranja. Budući da parcela na kojoj će se graditi Medicinska škola nije dostatna za potrebe gradilišta, odnosno strojeva, parkiralište u neposrednoj blizini (Santorijeva ulica) privremeno će biti zatvoreno, odnosno narednih godinu dana. Dva postojeća parkirna mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osigurana su na parkiralištu OŠ Giuseppina Martinuzzi. Također, tijekom prvih 4 mjeseca neće biti moguće parkiranje uzduž ulice Rižanske skupštine. Kako je naglašeno i na samome sastanku, mole se građane za razumijevanje te ih se poziva da koriste alternativna parkirališta, poput onog Opće bolnice Pula. Detaljni elaborat privremene regulacije prometa bit će uskoro dostupan široj javnosti. 

Podsjećamo, nositelj projekta izgradnje nove Medicinske škole Pula je Istarska županija, koja je ujedno i osnivač Škole. Ukupna vrijednost investicije iznosi 56 milijuna kuna, a u sufinanciranju sudjeluje i Grad Pula.

Pin It on Pinterest