Sadnja stabala i grmova na uređenom dječjem igralištu u Ulici Jurja Žakna

Stablašice će osigurati ugodan hlad mališanima prilikom uživanja u dječjim radostima

Tri ladonje, dva judića, četiri lipe, četiri čempresa i tri melije, stabla su koja će svojim raskošnim krošnjama osigurati ugodan hlad za dječicu i njihove roditelje na novouređenom igralištu Jurja Žakna u Šijani. Djelatnici Hortikulture Pula Herculanee danas, prije podne, su započeli sa sadnjom navedenih stabala te grmova, a koje aktivnosti se planiraju okončati do kraja dana, najkasnije sutra. Osim što će se igralište, kroz naredno vrijeme, još i zatravniti, u pogledu opreme, dodatno će se obogatiti klupicama i stolovima.

Milijun kuna je Grad Pula uložio u kompletnu rekonstrukciju dječjeg igrališta kojemu gravitira veliki broj djece, budući je smješteno između brojnih višestambenih zgrada.  

„Svako novo uređeno dječje igralište predstavlja nam veliko zadovoljstvo jer je osmjeh djece  nemjerljiv. Kada uveselimo najmlađe znamo da smo uložili sredstva u prave svrhe. Igralište je otvoreno još krajem prošle godine kada su postavljene sprave i antistres podloga a sada sređujemo završne detalje za još bolji ugođaj kako za djecu tako i njihove roditelje“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić .

Dječica na dječjem igralištu uživaju u novom vrtuljku sa sjedalima, klackalici za dvoje, kombiniranoj spravi, kombiniranoj spravi s toboganom, ljuljački, didaktičkoj kućici, grifovima, tornju s toboganom i elementima za penjanje i u trampolinu. Također, u sklopu projekta obnovljene su postojeće pješačke staze od kulir i granitnih ploča, te je proširena sama zona za igru.

Što se vizualnog izgleda tiče, geometrija postojećeg igrališta zadržana je, a nove površine za igru izvedene su u sličnoj geometriji i kružnim površinama kako bi se zadržao sličan, kvalitetni koncept projektiranog postojećeg stanja. Navedimo da su dodatno popločane i površine duž šetnice koje će, s uskoro postavljenom urbanom opremom, predstavljati prostor za odmor.

Građevinske radove izvelo je društvo Cesta d.o.o., a gumenu podlogu D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke, dok su igrala dobavljena od Stribor opreme d.o.o..

„Ovom prilikom ponovno bi podsjetio sugrađane, roditelje, da kao i do sada, svoje prijedloge vezane uz daljnje uređenje gradskih dječjih igrališta te sanaciju postojećih oštećenja upućuju prema Gradu Puli i društvu Castrum na e-mail: igralista@castrum-pula.hrili pozivom na broj telefona Castruma 052/535-710 kako bi pravovremeno mogli intervenirati“, napomenuo je  Aleksandar Matić pročelnik Ureda Grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o., društva koje održava dječja igrališta na području grada Pule.

Pin It on Pinterest