Nova godina, stara Istra 1961

Inter Zaprešić – Istra 1961 2 – 0

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon zimske stanke, vraćamo se na travnjake 1. HNL. Svoj prvi susret u nastavku prvenstva, Istra 1961 igrala je u Zaprešiću protiv izravnoga konkurenta za opstanak. Ovo je ujedno bila i prva prvenstvena utakmica u kojoj je bila prisutna i VAR (Video Assistant Referee) tehnologija. Nastavlja se loša serija nogometaša Pulske Istre 1961 kojoj silno nedostaje taj napadač koji će iskorištavati prilike koje se stvore.

U 9′ prva prilika pripala je Istri. Gržan je sa lijeve strane pokušao snažnim udarcem  no njegov pokušaj odlazi preko gola. Samo minutu kasnije, Inter dolazi do vodstva. Nakon ubačaja sa desne strane, lopta se odbija do Mitrovića koji je snažno pucao i pogodio suprotni kut nemoćnog Čondrića za vodstvo 1-0 domaćina. U 18′ Istra pokušava izjednačiti preko Gržana koji puca glavom nakon ubačaja sa lijeve strane, no njegov udarac je preslab te golman Intera sa lakoćom brani. U 24′ iz slobodnog udarca pokušao je Fintić no njegov udarac odlazi tik pored gola. U sljedećem napadu Inter je povećao vodstvo na 2 – 0. Nakon ubačaja sa lijeve strane, Bosančić je pokušao vratiti loptu Čondriću no njegovo dodavanje završilo je u vlastitoj mreži. U 35′ Inter je mogao do 3. pogodka. Nakon kornera glavom puca Serderov a Čondrić odlično brani. Rana dva pogodka domaćina kao da su šokirala ionako bezidejnu Istru koja ne uspijeva niti uputiti udarac prema golu. U 45′ pred kraj prvoga dijela, pokušao je i Blagojević snažnim udarcem no također preko gola. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2 – 0 vodstvom domaćina.

U drugome poluvremenu, do prve prilike se čekalo do 59′ kada Serderov puca ravno u Čondrića a ovaj vrlo dobro brani. U 61′ Gržan je izborio prostor na otprilike 18 metara te pokušao smanjiti vodstvo domaćina no ponovno puca preko gola. 79′ Perić komšić se našao unutar kaznenog prostora te pucao no i on ostaje neprecizan te ostaje 2 – 0 prednost domaćina. U 85′ Istra je mogla smanjiti rezultat kada je lopta došla do Perića Komšića unutar kaznenog prostora koji je zatim dodao Ivančiću da bi se ovaj spetljao i pucao pored gola. U 87′ Tomašević je opalio sa 25 metara te vršcima prstiju Frelih skreće u korner. Minutu kasnije Perić Komšić se ponovno nalazi u prilici te puca sa šesnaest metara no pored gola. Čondrić netočno izbija u 90′ lopta dolazi do Tsoneva koji puca snažno no direktno u Čondrića te rezultat ostaje 2 – 0. Utakmica je završila rezultatom 2 – 0 za domaćina.

Rani pogodci u 10. i 25. minuti bili su presudni za Pulske nogometaše koji osim udarca Fintića iz slobodnog udarca nisu stvorili pravu priliku cijelo prvo poluvrijeme. Pred sami kraj utakmice pokušavala je Istra „na silu“ do toga pogodka, no bezuspješno jer su svi pokušaji ozlazili ili u Freliha ili preko gola. Ljubiteljima Istre 1961 preostaje samo nada da će jedan od sadašnjih napadača „proraditi“ te spasiti klub od zone ispadanja. Nova teška utakmica čeka Puležane već sljedeći tjedan, 7.2.2020. kada u Pulu dolazi novi konkurent za opstanak – Varaždin. Utakmica sa Varaždinom igra se u 18h. Vrijedi napomenuti da se VAR nije koristio u ovoj utakmici.

Istra 1961: Čondrić, Gonzales (od 81′ Maganjić), Bosančić, Tomašević, Grujević, Galilea, Blagojević, Fintić (od 67′ Bušnja), Ivančić, Gržan, Miljanić( od 60′ Perić Komšić)

Inter Zaprešić: Frelih, Savić, Mlinar, Bruggen, Bosec, Postonjski, Tsonev, Rom, Serderov ( od  82′ Zamouri), Mitrović (od 86′ Benčić), Mamut (od 75′ Bilobrk)

Pin It on Pinterest