Predstavljena ovogodišnja brošura “Proračun u malom 2020.”

Grad Pula nastavlja s transparentnim informiranjem svojih sugrađana. Na jednom mjestu građani mogu vidjeti od kud dolazi novac u proračun i kako se troši

Sedmu godinu za redom Grad Pula izdao je brošuru „Proračuna u malom“ koja svim građanima omogućuje sažet pregled najvažnijih stavki gradskog proračuna te donosi odgovore  na koji način novac dolazi u proračun, u što se sve novac investira, a pored toga donosi i najvažnije smjernice razvoja grada u području gospodarstva, školstva, sporta, socijalne skrbi i kulture s pregledom najvažnijih projekta u ovoj godini.

„I ove godine željeli smo građanima i poduzetnicima koji pune gradski proračun na jedan pojednostavljen način prikazati na što se sve sredstva troše. U samoj strukturi proračuna oko 40 posto sredstava odlazi na komunalnu infrastrukturu, a gotovo pola proračuna namijenjeno je društvenim djelatnostima što podrazumijeva predškolski odgoj, školstvo, sport, kulturu i sve ono što na neki način čini život grada. Dakle imamo razvojni dio, ali i očuvanje postojećeg i unapređenje standarda života u gradu. U današnje je vrijeme iznimno važno isticati potrebu transparentnosti poslovanja uprave i zbilja mi je drago što iz godine u godinu neovisna tijela poput Instituta za javne financije Grad Pulu proglašavaju kao jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom današnjeg predstavljanja ovogodišnje brošure Proračuna u malom.

Prema riječima pročelnice za financije Vesne Sajić ovime je zaokružen proračunski proces koji je započeo s tribinama po svim mjesnih odborima na kojima su građani dali svoje prijedloge i ideje, a koje su potom ovisno o mogućnostima uvrštene u ovogodišnji Proračun. „Imali smo otvorene i eKonzultacije i cijeli mogućnosti, konkretnih rješenja i alata zahvaljujući kojima građani mogu izraziti svoje potrebe, mišljenja i stavove“, istaknula je pročelnica Sajić.

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić dodao je kako je brošura u digitalnom obliku od danas dostupna na službenim stranicama Grada Pule te kako će ista u tiskanom izdanju biti distribuirana i na adrese preko 23 tisuće pulskih kućanstava.

Najnoviju verziju brošure “Proračuna u malom 2020.” možete pogledati  na linku:

https://www.pula.hr/site_media/media/filer_public/31/f4/31f4b033-8ee5-42fe-af2e-b3f680a68624/proracun_u_malom_-_final.pdf

Pin It on Pinterest