U subotu 6. Pulski karneval 2020.

U prostorijama TZ Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 6. Pulski karneval na kojoj su sudjelovali Robert Cvek, Zamjenik gradonačelnika Grada Pule,  Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula te Zdravko Juran i Damir Pletikos ispred Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalske grupe Veli vrh – Valmade.

Direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj najavila je 6. Pulski karneval za koji je prijavljeno 27 grupa iz Istre, Kvarnera  i Slovenije. U povorci će biti skoro 900 maskiranih osoba i 8 alegorijskih kola, te 10 konja. Maškare dolaze iz Pule,  Krnice, Koromačnog,  Buja,  Savudrije, Ližnjana, Manjadvorci, Lanišća, Marčane,   Ćepića, Višnjana, Labina, Žejana, Crikvenice, Viškova,   Rijeke, Pehlina i  Moščeničke Drage te  Izole i Ptuja iz Slovenije.

Damir Pletikos i Zdravko Juran najavili su masku karnevalske grupe Veli Vrh Valmade koja će biti odraz današnjice kada se sa industrijom, sječom i slično uništava planeta: topi led, sječu stabla, truje zrak…. Također su izrazili zadovoljstvo što u karnevalu u Puli dođu grupe iz Istre i šire s kojima se vide i druže na drugim karnevalima, i što karneval raste iz godine u godinu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Pule  Robert Cvek pozvao je sve sugrađanke i sugrađane da uzmu svoje najmlađe i da dođu u subotu i isprate karnevalsku povorku, da sudjelu  i da se i maskiraju i da zajedno napravimo da Pulski karneval postane još bolji i još veći.

Karnevalsku povorku predvodit će  Pulske mažoretkinje i Puhački orkestar Pule, a voditelji su kao i prošlih godina Nenad Seferagić kod Arene i Dorina Tikvicki na Portarati.

 Od 11 do 13 sati biti će posebna regulacija prometa u centru grada na potezu Karolina – Riva – Arena – Portarata, te u subotu neće biti moguće parkirati se na Karolini.

Maškarana povorka kretati će se rutom:

                         – u Ulici Riva, od izlaza parkirališta Karolina do Ulice Starih statuta, 

                         – u Ulici Starih statuta do Šetališta Nella Milottija, 

                          – na Šetalištu Nella Milottija, 

                          – na Trgu Nimfei ispred Arene, – u Istarskoj ulici, – na Giardinima do Trga Portarata, gdje se  povorka zaustavlja i nakon predstavljanja grupa, nastavlja kretati kroz pješačku zonu – kroz Zlatna vrata Ulicom Sergijevaca, preko Foruma, Kandlerovom ulicom te  prelazi cestu na raskršću Kandlerove i Carrarine ulice do Karoline

Alegorijska kola će se odvojiti na Portarati od grupe  nastaviti će Laginjinom ulicom do semafora kod kazališta, skrenuti desno u Anticovu ulicu  pored Doma HB i Pošte, pa Rivom do parkirališta Karolina gdje će se parkirati. Predstavljanje maškaranih grupa  bit će kao i prošlih godina ispred Arene i na Portarati, te će i ove godine na Karolini biti postavljen šator u kojem će se nastaviti druženje maškara do 20 sati. Od 14 sati u šatoru će  biti veliki maskenbal za sve maškare uz nastup Point Banda iz Rijeke od 14 sati do  17.30 a nakon njih do 20 sati za glazbu će biti zadužen DJ Teddy Lee 

Od 12.30 sati na Karolini će biti organiziran ručak za sve  prijavljene maškare.

Program  6. Pulskog karnevala   

Subota, 8.02.2020.

 Okupljanje maškara na Karolini  od 9.30 – 10.30 sati

  • Polazak maškarane povorke sa Karoline u 11 sati/ trasa – Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca,  Forum, Kandlerova,  Karolina – Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu  preko Rive na Karolinu
  • predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
  • povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i  u šatoru veliki maskenbal
  • od 14– 20 sati  Veliki maskenbal – Point Band do 17.30 sati ,  a nakon njih do 20 sati – DJ program Teddy Lee

 Od  17.1. 2020. u TZ Pula postavljena je  izložba posvećena 1. Pulskoma karnevalu a koja će biti do 16.  ožujka.

– Predavanje ključevaje bilo  u petak, 17.1.2020. u 16.30 h.  Podizanje pusta na Velom vrhu u 17.30 h

-6. Pulski karneval u subotu,  8.2.2020. , polazak maškarane povorke sa Karoline u 11.00 h

–          Paljenje pusta u utorak,  25.2.2020.  u 19 sati. 

 Organizatori Pulskog karnevala  su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te  Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Pin It on Pinterest