U Galeriji C8 svečano otvorena izložba „Volim povijest“

Izložba učenika osnovne škole Centar pod nazivom „Volim povijest“ privukla je veliku pozornost javnosti tijekom postave u prostorima škole kao i ovogodišnje Noći muzeja.U želji da što veći broj posjetitelja vidi rezultat entuzijazma učenika i nastavnika škole, Galerija C8 Arheološkog muzeja Istre otvorila je svoja vrata i ugostila odabrane učeničke radove vezane za prapovijesno doba, stari i srednji vijek.

Otvorenju izložbe nazočila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci rekavši da je ponosna na učenike škole  koji su pokazali da se može drugačije i da nastava može biti zabavna,a  svojim su radom pokazali pravi način kako se voli grad u kojem živimo.

„Ova izložba nadilazi samo školsko gradivo, govorimo o građanskom odgoju, a učenici i učitelji zaista su zaslužili još ova dva tjedna koliko će izložba biti u ovom prostoru, da pokažu što su napravili“, zaključila je Puh Belci.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istra Darko Komšo rekao je da izložba na zanimljiv, dječji i zabavan način, kroz anegdote, prikazuje povijest na jedan drugačiji način.“Dobro je prezentirati ovu izložbu građanima i kroz muzejski prostor da se vidi kako se može voljeti svoj grad i zavičaj. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u postavljanju ove izložbe, djeci, roditeljima, nastavnicima, djelatnicima muzeja – ovo je pravi način za vraćanje duga prema zajednici“ zaključio je Komšo.

Ravnateljica škole Centar Loreta Ribarić zahvalila je Gradu Puli i Arheološkom muzeju Istre na podršci i pruženoj mogućnosti nastavka projekta i izvan škole. „Izložba je stvorena kroz nastavu te su djeca zaista puno dobila – naučili su povijesne činjenice kroz zabavu i igru, i to je najvažnije“ rekla je Ribarić napomenuvši da je rad na izložbi trajao dvije školske godine.

Od 6. do 17. veljače građani će moći svakodnevno posjetiti izložbu, a od 16,00 do 17,00 sati posjetitelje će voditi mali kustosi – učenici škole. Izložba „Volim povijest“ osmišljena je kao interaktivan prikaz prošlosti i povijesnih činjenica, kroz makete, modele i igre u kojoj sudjeluju i sami učenici. Cilj izložbe je popularizacija povijesti i poticaj kreativnom radu, a koordinatorice projekta su Sonja Perković, Borka Sladonja i Ina Delić.

Pin It on Pinterest