Otvorenje izložbe GIF-ova u kinu Valli – petak 07.02.2020. u 10 h

Izložba radova realiziranih na Radionici izrade gifova “Gifart” u sklopu projekta Metamedijator pulske udruge Metamedij bit će otvorena u Kinu Valli 07. veljače u 10 sati. Radionica pod vodstvom dizajnerskog kolektiva Nji3 – kojega čine Dina Milovčić, Tessa Bachrach Krištofić i Franka Tretinjak – održana je 15. i 16. listopada 2019. godine u pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje, a na njoj su voditeljice pokazale kako uz malo truda GIF-ovi mogu postati jak komunikacijski alat. Započela je kratkim predavanjem o povijesti GIF animacija tijekom kojega je polaznicima objašnjeno što je GIF animacija, njezina kratka povijest i upotreba, različite likovne tehnike koje se mogu koristiti te kratki pregled načina na koji GIF umjetnici izražavaju svoj osobni stil. Potom su učenici Arian Kudumović, Alem Skejić, Nensi Bančić, Leo Ćenanović, Marko Rajlić i Valentina Petrunić izradili vlastite GIF-ove uz pomoć kolaža na temu superjunaka koje su animirali na svojim smartphone uređajima.

GIF-ovi — grafiti interneta — oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u komunikaciji na društvenim mrežama, i to najčešće u obliku koji je već dostupan na internetu. 

Projekt Metamedijator bio je namijenjen educiranju mladih s teškoćama u razvoju o kulturi u lokalnoj zajednici i načinima uključivanja u nju. Njime se promoviraju dostupnost i participacija u kulturi kroz poticanje građanskog sudjelovanja u stvaranju novih sadržaja. Svrha projekta bila je suprotstaviti se težnjama pasivizacije mladih i stvoriti poticajno okruženje za njihovo aktivno uključivanje, informiranje te zanimanje za umjetnost i kulturu, kao i razvoj vlastitih kreativnih vještina.

Projekt je bio realiziran uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Pin It on Pinterest